Nieuwe plaatjes Nintendo Switch Mini opgedoken

0

Hoewel Nintendo haar kaken stijf op elkaar houdt, lijkt het als een paal boven water te staan dat we binnenkort een nieuwe uitvoering van de Nintendo Switch mogen verwachten. De Duitse techjournalist Roland Quandt heeft plaatjes van een siliconen hoes voor de veelbesproken Nintendo Switch Mini gevonden. De gelekte foto’s bevestigen geruchten die we eerder over de handheld hebben gehoord.

Geruchten over een Nintendo Switch Mini gaan al een tijdje de ronde op internet. Dat Nintendo aan een nieuwe uitvoering van de spelcomputer werkt, ligt voor de hand. De console en handheld in één is immens populair en is sinds de lancering twee jaar geleden inmiddels meer dan 35 miljoen keer verkocht. Alles bij elkaar opgeteld verkocht Nintendo in deze periode ruim 187 miljoen games, waaronder Super Mario Kart 8 Deluxe, The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Super Smash Bros. Ultimate.

In maart doken de eerste geruchten op dat Nintendo plannen heeft om twee nieuwe uitvoeringen van de Nintendo Switch uit te brengen. De een richt zich op die-hard gamers, terwijl de ander zijn pijlen richt op casual gamers die af en toe een spelletje willen spelen. In het geruchtencircuit staat deze laatste ook wel bekend als de Nintendo Switch Mini. Via een Chinese webwinkel doken in juni de eerste plaatjes van deze compacte handheld op.

Dit is de Nintendo Switch Mini

Techjournalist Roland Quandt heeft eveneens de hand weten te leggen op een tweetal plaatjes van de vermeende Nintendo Switch Mini. De spelcomputer zelf is jammer genoeg niet te zien. Wel geven ze details weg over het ontwerp van de aanstaande spelcomputer.

Nintendo Switch Mini

Op de plaatjes van Quandt zien we een siliconen hoes voor de Switch Mini. Het design lijkt als twee druppels water op het huidige ontwerp, met één levensgroot verschil: de Nintendo Switch Mini heeft geen Joy Con controllers die je eenvoudig kunt loskoppelen. Hij heeft meer weg van een traditionele handheld, zoals de PlayStation Portable of PlayStation Vita. De twee analoge sticks, actieknoppen, plus- en minknop en Home-knop zijn duidelijk zichtbaar, evenals de shoulder buttons aan de bovenzijde. Daar zien we tevens een aantal inkepingen, wellicht om spellen snel en eenvoudig te verwisselen en een koptelefoonaansluiting.

Eerder hoorden we dat de Nintendo Switch Mini niet als console was te gebruiken, omdat de dockingfunctionaliteit ontbrak. Het gerucht werd overigens direct ook weer ontkend. Helaas laten de plaatjes van Quandt niet zien of de Switch Mini nou wel of niet als gameconsole is te gebruiken. Details over de specificaties ontbreken op dit moment.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer