‘Microsoft werkt aan 9 inch grote opvouwbare tablet’

0

Microsoft heeft grootse plannen. Als we de laatste geruchten mogen geloven, werkt het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf aan een opvouwbare Surface-tablet met twee schermen die ieder 9 inch groot zijn. Bovendien kan hij overweg met Android-apps.

Dat schrijft het doorgaans betrouwbare Forbes.

Geruchten over een opvouwbare Surface-tablet doen al langer de ronde op internet. Meer dan eens hebben we conceptfoto’s van deze foldable voorbij zien komen, maar daar blijft het dan ook bij. Een gelekte persfoto die het een en ander verklapt over het mysterieuze apparaat hebben we jammer genoeg nog niet gezien.

Dat Microsoft ergens aan werkt is duidelijk. Afgelopen jaar wist The Verge de hand te leggen op interne documenten van de in Redmond gevestigde techreus. Daarin had Microsoft het onder anderen over een “nieuw en innovatief” product dat de potentie heeft om de huidige markt te verstoren. Tevens hoorden we geluiden over een nieuw besturingssysteem genaamd AndromedaOS. Mary Jo Foley, Microsoft-kenner en -volger voor ZDNET, vertelde destijds dat het project in de ijskast was gezet.

Opvouwbare Surface-tablet

Volgens Forbes is het initiatief van Microsoft alles behalve dood. Volgens de site verschijnt de geruchtmakende opvouwbare Surface-tablet in de eerste helft van 2020 op de markt. Naar verluidt heeft het apparaat twee 9 inch grote schermen, ieder met een 4:3 beeldverhouding. Verder horen we dat de opvouwbare tablet op een nieuwe versie van Windows 10 draait. Deze gaat door het leven onder de noemer Windows Core OS, of kortweg WCOS, en is bestemd voor producten met twee schermen.

Verder schrijft Forbes dat Microsoft haar Surface-tablet een 10nm chipset van Intel geeft in de Lakefield-serie. Tot slot is de tablet altijd verbonden met internet dankzij LTE-chip of 5G-connectiviteit en kan hij overweg met alle Android-apps. Dat laatste heeft altijd parten gespeeld waarom Windows 10 nooit is doorgebroken op tablets en smartphones. De nieuwste applicaties werden altijd uitgebracht voor Android- en iOS-gebruikers, zelden voor Windows 10. Hierdoor ontstond een gigantische kloof tussen Microsoft enerzijds en Google en Apple anderzijds, door velen ook wel de app gap genoemd.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer