Apple Music groeit naar 60 miljoen abonnees

0

Apple Music, de muziekstreamingdienst van Apple, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Tegenover de Franse techsite Numerama laat topman Eddy Cue weten dat de muziekdienst maandelijks 60 miljoen abonnees telt. Daarmee groeit de Amerikaanse streamingdienst harder dan zijn Zweedse tegenhanger Spotify.

Apple Music

Apple Music bestaat inmiddels vier jaar. Apple lanceerde de muziekstreamingdienst in juni 2015 in 110 landen. Slechts twee maanden na de lancering stond de teller al op 11 miljoen leden. Dat aantal was eenvoudig te verklaren: de eerste drie maanden is de dienst namelijk gratis te gebruiken. Pas na deze proefperiode moet je betalen.

In de daarop volgende jaren groeide Apple Music langzaam, maar gestaag. In april 2018 telde de muziekstreamingdienst 40 miljoen betalende abonnees wereldwijd. Uit de laatste telling van Apple blijkt dat het ledenaantal inmiddels is opgelopen tot 60 miljoen. Vol trots vertelt Eddy Cue dit aan Numerama.com. Op het platform omschrijft hij Apple Music als “de nummer één streamingdienst”. Onder Apple-gebruikers welteverstaan.

Spotify

De grootste muziekstreamingdienst ter wereld is immers Spotify. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers vertelde oprichter Daniel Ek dat Spotify alles bij elkaar opgeteld 217 miljoen leden telt. Iets minder dan de helft -100 miljoen- heeft een abonnement op de muziekdienst. Het resterende deel krijgt om de haverklap reclame voorgeschoteld, zodat Spotify ook aan hen wat verdient.

In de kwartaalcijfers van Spotify lazen we tevens dat de omzet met 33 procent groeide naar anderhalf miljard euro. Het gros daarvan -1,39 miljard euro om precies te zijn- is afkomstig van betalende abonnees. De rest werd behaald uit reclame-inkomsten. Ondanks de veelbelovende resultaten leed het bedrijf een verlies van 142 miljoen euro. Het goede nieuws is dat dit 27 miljoen euro lager uitviel dan een jaar eerder.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer