Huawei MediaPad M6 officieel: dit moet je weten

0

Zoals het geruchtencircuit al speculeerde heeft Huawei een nieuwe Android-tablet uit de doeken gedaan: de Huawei MediaPad M6. Hij verschijnt in twee uitvoeringen, waarvan het scherm in grootte uiteenloopt. Of en wanneer hij naar Nederland komt laat Huawei in het midden.

Het gerucht hing al even in de lucht dat Huawei aan een nieuwe Android-tablet werkt. En dat blijkt inderdaad helemaal correct te zijn. Het op handen zijnde handelsverbod van president Trump doet geen afbreuk aan de bereidwilligheid van de Chinezen om nieuwe tablets en smartphones op de markt te brengen. Sterker nog, eerder deze week zegde Huawei toe dat al haar tablets en smartphones ondersteuning blijven ontvangen. Dat geldt dus ook voor Huawei’s nieuwste aanwinst.

Huawei MediaPad M6 specificaties

De Huawei MediaPad M6 verschijnt zoals gezegd in twee varianten. De compactste uitvoering heeft een beeldscherm dat 8,4 inch in doorsnee is. Zijn grote broer heeft een 10,8 inch groot scherm. Het instapmodel kost omgerekend net geen 300 euro, de grootste van de twee gaat over de toonbank voor zo’n 450 euro. In beide gevallen krijg je een IPS LCD-display met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels.

Onder de motorkap vinden we de HiSilicon Kirin 980. Huawei plaatste deze octa-core processor eerder al in vlaggenschepen als de Huawei Mate 20 Pro en Huawei P30 Pro, maar nog niet eerder in een tablet. De achtkernige processor is in staat kloksnelheden te halen die kunnen oplopen tot 2,6 GHz en is gebakken volgens het 7nm procedé. Dat betekent dat de chipset niet alleen lekker klein is, maar ook krachtig en energiezuinig.

Huawei MediaPad M6

De WiFi-only uitvoering is uitgerust met 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan opslagruimte. Voor extra opslagcapaciteit ben je aangewezen op de LTE-uitvoering, die standaard 128 GB aan intern geheugen krijgt. In beide gevallen kun je het geheugen uitbreiden met microSD-kaart.

Achterop heeft de Huawei MediaPad M6 een 13 megapixelcamera. Voorop vinden we een camera met een resolutie van 5 megapixels. De tablet is verder voorzien van koptelefoonaansluiting, USB-C poort, Bluetooth 5.0 en dual-band WiFi. Vanzelfsprekend draait de tablet op de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem, Android 9.0 Pie. Daaroverheen heeft Huawei haar eigen skin gegoten, EMUI 9.1. De accu gaat naar eigen zeggen tot wel 11 uur mee op een lading. De kleinste uitvoering heeft een 6100 mAh batterij, terwijl zijn grotere kompaan een 7500 mAh batterij heeft.

Beschikbaarheid

De 10,8 inch grote uitvoering van de Huawei MediaPad M6 is vanaf 10 juli verkrijgbaar in China. De 8,4 inch variant verschijnt enkele dagen later, op 20 juli. Het is op dit moment nog onduidelijk of de tablets ook hier in Europa verkocht gaan worden. Ze zijn verkrijgbaar in twee kleuren: Champagne Gold en Silver Ash.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer