Huawei: ‘Onze tablets blijven updates ontvangen’

0

Goed nieuws voor iedereen die thuis een tablet van Huawei heeft liggen of met een smartphone van de fabrikant rondloopt. Het Chinese technologiebedrijf reageert op het gerucht dat de fabrikant niet langer software- en beveiligingsupdates zou uitrollen. Daar is niets van waar, zo zegt Huawei. Tevens belooft het bedrijf dat de meest populaire toestellen straks Android Q krijgen.

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Huawei momenteel in zwaar weer verkeert. President Trump beschuldigt het bedrijf van spionage. Om die reden staat Huawei, samen met nog 70 andere bedrijven die gelieerd zijn aan Huawei, op een zwarte lijst. Het Amerikaanse bedrijfsleven mag vanaf half augustus niet langer handelen met deze partijen, op straffe van zware sancties voor wie het decreet overtreedt.

Google, Intel, ARM, Panasonic, Toshiba en nog meer techbedrijven hebben om die reden hun samenwerking met het Chinese techconglomeraat opgeschort. Als Google niet langer met Huawei mag samenwerken, heeft dat nare gevolgen voor de Chinezen. Als Google geen Android-licenties mag afgeven, mag Huawei niet de Play Store en diensten van de zoekgigant (Gmail, YouTube, Maps, etc.) op haar tablets en telefoons installeren.

Broodjeaap

Door de gang van zaken doen de wildste verhalen de ronde op internet. Onder de noemer Huawei Answers heeft Huawei een speciale website in het leven geroepen waarin het ingaat op de vele geruchten. Over de roddel dat Huawei’s tablets en smartphones niet langer updates ontvangen, zegt het bedrijf het volgende:

“Bij Huawei zetten we onze klanten altijd op de eerste plaats, ongeacht de uitdagingen waar we voor staan. Alle Huawei smartphones en tablets blijven beveiligings- en software-updates ontvangen. 

Iedereen die een Huawei smartphone heeft gekocht of gaat kopen, blijft toegang houden tot alle apps zoals ze gewend zijn. Alle toestellen blijven onder onze fabrieksgarantie vallen en ontvangen nog steeds volledige serviceondersteuning. 

 Onze meest populaire toestellen, waaronder de P30 Series, zullen toegang krijgen tot Android Q. Op dit moment is de Huawei Mate 20 Pro al onderdeel van het bèta-ontwikkelingsprogramma van Android Q.

Het bovenstaande bericht is tevens via Twitter verspreid.

Geruchten als dat Android automatisch wordt verwijderd van tablets, dat apps van onder meer WhatsApp en Facebook straks niet meer ondersteund worden of dat tablets minder functionaliteit gaan bieden, worden afgedaan als broodjeaapverhalen. Tevens belooft de fabrikant dat populaire telefoons als de Huawei P30 en Huawei P30 Pro straks gewoon Android Q krijgen, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem waar momenteel de puntjes op de -i worden gezet.

 

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer