Google staakt tabletproductie

0

Het gerucht ging al even de ronde en wordt nu door Google bevestigd. De zoekgigant gaat niet langer Android-tablets maken. In plaats daarvan focust het bedrijf zich op de ontwikkeling van Pixel-telefoons en laptops met Chrome OS.

Dat zegt een woordvoerder van Google tegenover Computerworld. Via Twitter bevestigt Rick Osterloh, het hoofd van de hardwareafdeling bij Google, de berichtgeving over dit onderwerp.

Afgelopen maart doken de eerste geruchten op dat Google haar hardwareteam ging verkleinen. De zoekmachinegigant zou aan een groot aantal medewerkers hebben medegedeeld dat ze op zoek moesten gaan naar andere projecten binnen Google of Alphabet, het moederbedrijf van de zoekmachine. De reden voor de inkrimping was duidelijk: Google ging geen nieuwe tablets meer op de markt brengen.

Geen Android-tablets, wel Pixelbook

Een woordvoerder laat tegenover Computerworld weten dat medewerkers van de Create-afdeling afgelopen woensdag op de hoogte zijn gebracht door Google. Het bedrijf is naarstig op zoek naar nieuwe functies voor de medewerkers die niet langer nieuwe tablets hoeven te ontwikkelen. Het is niet uitgesloten dat ze alsnog de laan uit worden gestuurd.

Het is niet zo dat Google de stekker trekt uit de gehele divisie. Volgens Rick Osterloh vindt er een verschuiving plaats. Zijn hardwareteam gaat zich richten op het besturingssysteem Android en laptops met Chrome OS. Een voorbeeld van het laatste is de Google Pixelbook. Technisch gezien is het een detachable die zowel als laptop als tablet gebruikt kan worden. Desondanks promoot Google hem als laptop. Daarnaast draait het apparaat op Chrome OS in plaats van Android.

Computerworld schrijft dat de Pixel Slate de komende jaren nog gewoon op ondersteuning van Google kan rekenen. Dat betekent dat Google mettertijd relevante software- en beveiligingsupdates voor de tablet uitrolt. Andere modellen vallen hoogstwaarschijnlijk buiten de boot. Verder meldt de techsite dat de zoekreus aan twee kleinere Android-tablets werkte. De ontwikkeling van deze producten is per direct stopgezet en worden niet meer gelanceerd. Naar verluidt kunnen we voor het einde van het jaar een opvolger van de Pixelbook verwachten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer