‘Samsung onthult op 7 augustus Galaxy Note 10’

0

Kun je niet wachten totdat Samsung de Galaxy Note 10 onthult? Dan hebben we goed nieuws voor je. Vandaag zien we de mogelijke introductiedatum van het vlaggenschip voorbijkomen. Als de berichtgeving hierover klopt, dan kunnen we op woensdag 7 augustus de nieuwste aanwinst van de Koreanen bewonderen.

Dat vertellen ingewijden tegenover CNET.

Twee keer per jaar geeft Samsung haar vlaggenschepen een upgrade. In het voorjaar is de Galaxy S-serie aan de beurt, in het najaar volgt de nieuwste Galaxy Note-telefoon. Dat is dit jaar niet anders. In februari onthulde Samsung de Galaxy S10, Galaxy S10 Plus en Galaxy S10e. Het is nu dus wachten op de Galaxy Note 10.

Augustus

Voor het eerst krijgen we lucht van de datum waarop we het vlaggenschip kunnen verwachten. CNET, dat zich baseert op anonieme bronnen die bekend zijn met Samsungs plannen, schrijft dat de Galaxy Note 10 op woensdag 7 augustus officieel uit de doeken wordt gedaan. Deze datum komt niet als een grote verrassing: op een paar dagen na is dat exact één jaar na de lancering van de Galaxy Note 9.

Dat is niet het enige dat de ingewijden over de onthulling weten. Volgens hen presenteert Samsung vanaf dezelfde locatie als vorig jaar haar nieuwste vlaggenschip. Toen vond het Galaxy Unpacked evenement plaats in het Barclays Center in Brooklyn, New York. Samsung weigert te reageren op de geruchten. Over een aantal weken doet de Koreaanse techreus waarschijnlijk zelf de uitnodigingen de deur uit.

Galaxy Note 10 specificaties

Als we het geruchtencircuit mogen geloven krijgt de Samsung Galaxy Note 10 een 6,3 inch groot OLED-display. De S Pen bevindt zich zoals we gewend zijn in de behuizing. Onder de motorkap vinden we waarschijnlijk de Exynos 9820, dezelfde chipset die we momenteel in de Galaxy S10 vinden. Daarnaast wordt hij bijgestaan door 8 GB werkgeheugen en krijg je 128 GB aan intern geheugen.

Achterop krijgt de Galaxy Note 10 naar verluidt een 12, 12 en 16 megapixelcamera. Naast een gewone groothoeklens zijn dit tevens een telefotolens en een ultragroothoeklens om panoramafoto’s mee te schieten. Tot slot horen we geluiden over een 4000 mAh batterij. Het prijskaartje bedraagt vermoedelijk rond de duizend euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer