‘Samsung Galaxy Tab Active Pro in aantocht’

0

Samsung werkt aan een Android-tablet voor zakelijke gebruikers: de Samsung Galaxy Tab Active Pro. Deze naam is opgedoken in de database van de European Union Intellectual Property Office (EUIPO). Wanneer we hem in ons land in de schappen kunnen verwachten is onbekend.

Dat ontdekte de Nederlandse techsite Let’s Go Digital.

Samsung gooit regelmatig een balletje op. Zo werkt het Koreaanse techbedrijf momenteel aan de opvolger van de Galaxy Tab S4, de Samsung Galaxy Tab S5. Eerder deze maand liet de Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019) zijn gezicht nog zien.

Dit weten we over de Galaxy Tab Active Pro

Nu horen we dat de Koreanen mogelijk ook nog aan een derde Android-tablet werken. Let’s Go Digital ontdekte in de database van de EUIPO dat Samsung een nieuwe merknaam heeft laten registreren: de Active Tab Pro. Samsung diende deze trademark op 13 juni jongstleden in bij het Europese patent- en octrooibureau.

De merknaam is ingediend door Fieldfisher LLP uit de Engelse hoofdstad Londen. Let’s Go Digital merkt op dat het bedrijf wel vaker namens Samsung patenten indient bij het EUIPO. Zo diende het eerder dit jaar de naam Dynamic AMOLED display in bij de instantie.

De toevoeging ‘Galaxy’ zit weliswaar niet in de merknaam. Hoogstwaarschijnlijk gaat Samsung deze wel gewoon gebruiken: alle tablets en smartphones van de Koreaanse techreus vallen immers onder de Galaxy-lijn.

De Samsung Galaxy Tab Active Pro is naar verwachting de opvolger van de in 2017 gelanceerde Galaxy Tab Active 2. Bovendien, zo benadrukt Let’s Go Digital, heeft Samsung momenteel een kortingsactie lopen met dit model, wat mogelijk een teken aan de wand is dat er een opvolger aan komt.

Beschikbaarheid

Wanneer we de Samsung Galaxy Tab Active Pro kunnen verwachten is een raadsel. Misschien onthult Samsung de tablet op een van haar Galaxy Unpacked evenementen. Een andere mogelijkheid is dat ze wacht op de eerstvolgende grote technologiebeurs. Dat is de IFA-beurs, die van 6 tot 11 september plaatsvindt in Berlijn.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer