Gerucht: Huawei MediaPad M6 in de maak

0

Huawei werkt naar verluidt aan een nieuwe tablet: de Huawei MediaPad M6. Hij wordt naar verwachting later deze maand onthuld, samen met de Huawei Nova 5 smartphone. Benieuwd wat we van de aanstaande MediaPad kunnen verwachten? Lees dan snel verder.

Huawei verkeert momenteel in zwaar weer. Het ging de Chinese techconglomeraat voor de wind. Het handelsverbod van president Donald Trump gooit echter roet in het eten. Hierdoor mogen Amerikaanse bedrijven geen handel drijven met Huawei en 70 aan het bedrijf gelieerde partijen. Dat betekent bijvoorbeeld dat Google niet langer haar Android-licentie mag verstrekken aan Huawei. Smartphones en tablets mogen dan weliswaar gewoon op Android draaien, maar de Google Play Store en diensten van Google mogen dan niet geïnstalleerd worden. Probeer dan maar eens de nieuwste apps te downloaden. Het verbod treedt half augustus in werking.

Huawei MediaPad M6: alles wat we weten

Dat weerhoudt Huawei er echter niet van om nieuwe tablets te ontwikkelen. De Chinezen werken naar verluidt aan de Huawei MediaPad M6, de opvolger van de in februari 2018 gepresenteerde Huawei MediaPad M5. De afgelopen paar maanden dook het apparaat regelmatig op. Ditmaal is hij te zien op een foto van Vmall, de webshop van Huawei. De afbeelding is door Slashleaks online gezet.

De foto zelf geeft weinig prijs over de tablet. Daarentegen zien we links en rechts op internet de nodige geruchten over de specificaties voorbijkomen. De MediaPad M6 verschijnt naar verluidt in twee varianten: een met een 10,7 inch groot display en een kleinere tablet met 8,4 inch vormfactor. Beide hebben volgens het internet een schermresolutie van 2560 bij 1600 pixels.

Achterop heeft de MediaPad M6 een 13 megapixelcamera om plaatjes mee te schieten. Om videogesprekken te voeren krijgt hij van Huawei een 8 megapixelcamera. Onder de kap vinden we een batterij met een vermogen van respectievelijk 4200 mAh en 7200 mAh. Dankzij de USB-C poort is de tablet weer snel op kracht. Op de afbeelding zien we tevens een fysieke Home-knop aan de voorzijde. Mogelijk is deze uitgerust met vingerafdruksensor. Tot slot wordt hij aangestuurd door de Kirin 970.

Of de tablet op Android of Huawei’s aanstaande besturingssysteem HongMeng of Ark OS draait, is onduidelijk. Het gerucht gaat dat de tablet met Android 9.0 Pie met daaroverheen EMUI 9.0 draait. In dat geval moet Huawei haast maken met de onthulling van de MediaPad M6.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer