‘Apple werkt aan opvouwbare iPad Pro’

0

Wie weet kunnen we dit of volgend jaar een spectaculair nieuwe tablet van Apple verwachten. Het in Cupertino gevestigde bedrijf heeft namelijk een patentaanvraag ingediend waarin een opvouwbare tablet wordt beschreven. Klap jij straks je tablet op als je van huis gaat?

Het Amerikaanse Royole was de eerste die een apparaat met opvouwbaar display op de markt bracht: de Royole FlexPai. Even later kwam Samsung op de proppen met de Samsung Galaxy Fold. Door allerlei problemen met het scherm bij recensenten die vroegtijdig met de foldable aan de slag mochten, zagen de Koreanen zich genoodzaakt om de lancering voor onbepaalde tijd uit te stellen. Van dergelijke issues heeft Huawei geen last, maar toch besloot het techbedrijf uit China onlangs om de release van de Huawei Mate X uit te stellen tot september.

‘Opvouwbare iPad in de maak’

Ook Apple is druk met deze nieuwe technologie bezig. We zagen al patenten opduiken waarin een opvouwbare iPhone te zien was. De Amerikaanse techreus wil het daar niet bij laten en komt mogelijk ook met een opvouwbare iPad.

In februari van dit jaar diende Apple een patentaanvraag in bij de United States Patent and Trade Office (USPTO) waarin een ‘foldable device’ wordt beschreven die open en dicht kan zonder te barsten. Helaas moeten we genoeg nemen met de onderstaande afbeelding, die niet veel prijsgeeft over het apparaat. Het enige dat we zien is een rechthoekig apparaat -naar alle waarschijnlijkheid een iPad Pro- met een cirkel of gat midden in het frame.

Apple heeft een niet al te beste reputatie als het gaat om beeldschermkwaliteit. Wie herinnert zich niet ‘bendgate’. Het voorval speelde zich af in 2014, vlak nadat Apple de iPhone 6 en iPhone 6 Plus had gelanceerd. De grootste van het duo bleek makkelijk te buigen, waardoor het scherm barstte. Als je hem bijvoorbeeld in je broekzak liet zitten en vervolgens plaatsnam op een stoel, was de kans groot dat hij er niet levend van afbracht. Op Twitter en andere plaatsen op internet verschenen afbeeldingen om het voorval uit te lichten.

Het euvel is anno 2019 allerminst verholpen. Bekijk de onderstaande video van Zack Nelson, beter bekend als JerryRigEverything, maar eens (de video staat goed ingesteld, je hoeft alleen op Play te drukken voor het moment). Hij voert een kleine beetje druk uit op de (toenmalig) nieuwste iPad Pro en wat blijkt: bij de minste en geringste hoeveelheid druk barst het scherm. Hopelijk vindt Apple hier een goede oplossing voor: een tweede bendgate is vanzelfsprekend een doemscenario.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer