‘Surface Pen straks ook te gebruiken als headset’

0

Aantekeningen maken, tekenen, notities opschrijven: de Surface Pen is voor alles en nog wat te gebruiken. Mogelijk kun je er in de toekomst ook muziek mee luisteren. Op internet is een patentaanvraag opgedoken waarin de stylus een flexibel stuk heeft die je achter je oren kunt klappen.

De Surface Pen is al een tijdje op de markt en is voor uiteenlopende doeleinden te gebruiken op de nieuwste Surface-tablets. Je maakt er schetsen en tekeningen mee, bijvoorbeeld met apps als Paint en Evernote. Je kunt er ook aantekeningen mee maken op een webpagina en deze opslaan zodat je deze op ieder moment offline kunt terugkijken. Dan moet je echter wel Microsofts Edge browser gebruiken.

Oordopje

Kortom, de Suface Pen is een veelzijdig stukje hardware. Mogelijk krijgt hij in de toekomst nog een nieuwe feature. Op de bijgevoegde schetsen is te zien dat de Surface Pen een flexibel uiteinde heeft. Deze kun je zodanig vouwen dat hij net op een oordopje lijkt die sporters vaak gebruiken.

In de patentaanvraag lezen we dat het flexibele deel van de Surface Pen uitgerust is met een microfoon, een speaker, een accu en wireless radio. Dat laatste betekent niet dat je naar de radio kunt luisteren, maar dat hij met Bluetooth is voorzien. Daarmee maak je draadloos contact met andere apparaten, waaronder een tablet of smartphone. Het voorste gedeelte van de stylus is en blijft hard materiaal en buigt niet. Met al deze technologie kunnen we straks wellicht met de stylus naar onze favoriete muziek luisteren, maar ook bijvoorbeeld telefoongesprekken voeren.

Of Microsoft de nieuwe Surface Pen ook daadwerkelijk op de markt brengt, is onduidelijk. Het gebeurt immers zo vaak dat techbedrijven patenten vastleggen of opkopen en er volgens helemaal niets mee doen. Het geeft wel aan dat het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf nadenkt over nieuwe toepassingen van de stylus.

Surface Pen patentaanvraag

Zitten jullie te wachten op een stylus die je als oordopje kunt gebruiken?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer