Android Pie rolt uit voor Galaxy Tab A 10.5 (2018)

0

As we speak rolt Samsung een update uit voor de Samsung Galaxy Tab A 10.5 (2018). De tablet draait hierdoor niet langer op Android Oreo, maar Android Pie. De update is er zowel voor de WiFi-only als de LTE-variant. Meer weten? Lees dan snel verder.

Ieder jaar lanceert Google een nieuwe versie van haar besturingssysteem. Vorig jaar augustus was dat Android 9.0 Pie. Later dit jaar, vermoedelijk rond dezelfde tijd als afgelopen jaar, kunnen we Android 10.0 Q tegemoet zien. Het feit dat hij versienummer 10.0 bij zich draagt en niet 9.1 is een aanwijzing dat het besturingssysteem veel nieuwe features krijgt. Dankzij de diverse bètaversies van Google’s platform weten we dat Android Q onder anderen een donkere modus krijgt, maar ook verbeterde privacyinstellingen, ondersteuning voor apparaten met een opvouwbaar scherm en een applicatie om het scherm mee op te nemen.

Android Pie in aantocht voor Galaxy Tab A 10.5 (2018)

Zover is het nog lang niet. Er zijn nog meer dan genoeg tablets en smartphones die tien maanden na de lancering nog altijd geen Android Pie hebben. Volgens de laatste cijfers van het Android Developer Dashboard draait slechts één op de tien apparaten (10,4 procent) op de nieuwste Android-versie. In maart startte de Koreaanse fabrikant met de uitrol van Android Pie naar de Samsung Galaxy Tab S4. Het is duidelijk dat Samsung geen druk zet achter het updateproces.

Een andere tablet die op ieder moment de nieuwste Android-versie krijgt, is de Samsung Galaxy Tab A 10.5 (2018). Samsung introduceerde deze tablet vorig jaar zomer, vlak voordat Google een stabiele versie van haar besturingssysteem uitbracht. Om onbekende reden heeft het tot nu moeten duren om het OS aan te passen en geschikt te maken voor de Galaxy Tab A 10.5 (2018).

Over de update zelf is weinig bekend. Zo weten we niet hoe groot het installatiepakket is, of wanneer hij in ons land beschikbaar is. Wel weten welke nieuwe features de tablet krijgt als hij op Android Pie draait. Om te beginnen krijgt hij een nieuwe interface genaamd One UI. Deze zorgt ervoor dat de meest belangrijke opties eenvoudig met één hand zijn te bedienen, en verwerkt het dark theme in allerlei aspecten van de interface. Andere nieuwe features van Android Pie zijn onder meer Adaptive Battery en Adaptive Brightness.

Naast het besturingssysteem vind je in het installatiepakket van Samsung ook een nieuwe beveiligingsupdate. Na installatie dateert het beveiligingsniveau van juni 2019. Je krijgt vanzelf een melding als de update klaarstaat, maar je kunt natuurlijk ook in het instellingenmenu bij Software-update kijken.

 

Heeft iemand jullie Android Pie al geïnstalleerd op de Samsung Galaxy A 10.5 (2018)?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer