Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019) laat zijn gezicht zien

0

Samsung werkt aan een nieuwe tablet die wellicht op korte termijn wordt gelanceerd. We hebben het over de Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019). De Android-tablet is opgedoken op de website van Bluetooth SIG en Android Enterprise. Alles wat we tot nu toe weten over de Galaxy Tab A 8.0 (2019) vind je hier op TabletGuide.nl.

Als we de naam Samsung horen en in verband brengen met tablets, is de kans groot dat je aan de Galaxy Tab S-serie denkt. De Koreaanse techreus heeft echter nog veel meer tablets in haar portfolio. Eén daarvan is de Tab A-reeks. In februari van dit jaar lanceerde Samsung de Galaxy Tab A 10.1 (2019). Met zijn adviesprijs vanaf 210 euro is het een van de goedkoopste- zo niet de meest voordelige- tablet die Samsung momenteel verkoopt. Even daarvoor onthulde de fabrikant de Samsung Galaxy Tab S5e, maar die is met zijn prijskaartje van 419 euro een stuk duurder.

Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019)

Zoals de naam al verklapt is het scherm van de Galaxy Tab A 10.1 (2019) 10,1 inch in doorsnee. Samsung heeft echter ook nog een kleinere variant van de tablet. Het display van dit model is slechts 8 inch in doorsnee.

Het is belangrijk dat je de Galaxy Tab A 8.0 (2019) niet verwart met de Galaxy Tab A met S Pen 8.0, die de Koreanen in maart dit jaar lanceerden. De nog te onthullen tablet draagt de codenaam SM-T295 met zich mee. Hij is onlangs gecertificeerd door de Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG), wat wellicht betekent dat de grote onthulling niet lang meer op zich laat wachten.

Daarnaast wordt de Galaxy Tab A 8.0 (2019) genoemd op de Android Enterprise website van Google en de Amerikaanse test- en keuringsinstantie FCC. Zodoende kennen we de meeste details van de Android-tablet. Zo weten we dat hij een quad-core processor van Qualcomm onder de motorkap heeft, al weten we nog niet precies welk type. Deze wordt bijgestaan door 2 GB werkgeheugen.

De opslagcapaciteit bedraagt 32 GB. Hoogstwaarschijnlijk is het geheugen uit te breiden met een microSD-kaart, maar dat is nog geen uitgemaakte zaak. Verder is de tablet voorzien van Bluetooth 4.2, een 4980 mAh batterij en draait hij op Android 9.0 Pie met Samsungs One UI als interface.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer