‘Samsung Galaxy Tab S5 verschijnt in augustus met S Pen’

0

Nieuwe informatie over de Samsung Galaxy Tab S5 is opgedoken. Als we de laatste berichten mogen geloven kunnen we de high-end Android-tablet rond dezelfde tijd verwachten als de Samsung Galaxy Note 10 smartphone, oftewel in augustus. Daarnaast horen we dat de Tab S5 een stylus krijgt.

Dat zegt het doorgaans goed geïnformeerde GalaxyClub.

Dit jaar heeft Samsung nog maar één noemenswaardige tablet uitgebracht: dat is de Samsung Galaxy Tab S5e. De toevoeging van de letter -e aan de naam verklapt dat hij een stuk minder krachtig is dan zijn voorloper, de Galaxy Tab S4. Waar blijft Samsungs paradepaardje dan?

‘Lancering in augustus’

De onthulling van de Samsung Galaxy Tab S5 is wellicht dichterbij dan je denkt. Volgens GalaxyClub wordt de Android-tablet waarschijnlijk in augustus gepresenteerd door de Koreanen. Rond hetzelfde tijdstip kunnen we ook de Galaxy Note 10 verwachten, die naar verluidt in twee varianten zijn opwachting maakt. Het staat nog niet als een paal boven water dat we de Galaxy Tab S5 daadwerkelijk in augustus te zien krijgen. De Nederlandse techsite houdt een slag om de arm en suggereert dat hij ook eventueel begin september het levenslicht ziet.

S Pen

Wat GalaxyClub wel hardop durft te zeggen, is dat de Galaxy Tab S5 zijn eigen stylus heeft. Sinds de komst van de Galaxy Tab S3 rust Samsung haar high-end tablets standaard uit met digitale pen. Het komt dan ook niet als een grote verrassing dat de nieuwste telg ook een pennetje in de doos krijgt.

De Galaxy Tab S5e heeft daarentegen geen S Pen. Dat is ook niet zo vreemd aangezien het scherm geen input van een stylus accepteert. Dat is een van de redenen waarom hij aanzienlijk goedkoper is dan de Galaxy Tab S4. Laatstgenoemde tablet had een introductieprijs van 699 euro. De Galaxy Tab S5e kostte bij lancering slechts 399 euro. Met dat in ons achterhoofd verwachten we dat de Galaxy Tab S5 hetzelfde prijskaartje krijgt, of misschien zelfs enkele tientjes duurder is.

Samsung Galaxy Tab S5 Specificaties

Over de specificaties van de Samsung Galaxy Tab S5 is nog maar barweinig bekend. Eerder deze maand liet hij zijn gezicht zien in de database van Geekbench. Daaruit konden we opmaken dat de tablet uitgerust is met Qualcomm Snapdragon 855 processor, 6 GB werkgeheugen en Android 9.0 Pie, momenteel de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem.

De komende weken verwachten we nog vaker geruchten te horen over de Galaxy Tab S5. In dat geval melden wij ons weer op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer