Deze tablets krijgen iPadOS 13

0

Onlangs onthulde Apple een nieuwe versie van haar besturingssysteem: iPadOS. Het platform heeft allerlei nieuwe features gekregen. Dat is leuk en aardig, maar welke tablets kunnen straks daarvan profiteren? TabletGuide heeft alle iPad-modellen op een rij gezet die straks iPadOS 13 kunnen verwachten.

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Apple een nieuw besturingssysteem heeft aangekondigd op het Worldwide Developers Conference (WWDC). Deze luistert naar de naam iPadOS. Net als de MacBook-computers en iPhones van het Amerikaanse techbedrijf, hebben de iPads voortaan ook een eigen besturingssysteem.

Nieuw in iPadOS 13

iPadOS 13 -Apple heeft de naam doorgetrokken van iOS 12- heeft een groot aantal nieuwe features en verbeteringen gekregen ten opzichte van het huidige besturingssysteem. Om te beginnen is het beginscherm duidelijker ingedeeld en staan app-icoontjes en widgets dichter bij elkaar zodat er meer op het display past. Het platform is een stuk sneller dan zijn voorganger. Zo ontgrendelt Face ID 30 procent sneller de tablet en starten applicaties twee keer zo snel op.

Split View is ook aangepakt. Twee apps naast elkaar openen was al mogelijk, maar met de komst van iPadOS is het voortaan mogelijk om dezelfde app meerdere malen te openen. Zo kun je onder meer twee Word-documenten naast elkaar plaatsen om ze tegelijkertijd te bewerken. Bij iOS 12 kan dat niet. Verder heeft Apple de App Switcher vernieuwd, kun je met Slide Over nog meer apps over elkaar heen leggen, is de Bestanden-app aangepakt, en ga zo maar door. Alle nieuwe features vind je op de website van Apple.

Updaten

Op dit moment kunnen liefhebbers enkel een test- of bètaversie van iPadOS 13 op hun tablet installeren. De stabiele versie wordt naar verwachting pas in september uitgerold. Welke tablets kunnen straks met het nieuwe platform van Apple aan de slag? Alle iPads die compatibel zijn met iPadOS 13 hebben we hieronder voor jullie op een rij gezet. Kort samengevat gaat het om alle iPads die Apple vanaf 2014 heeft gelanceerd. Dan hebben we het over de volgende modellen:

  • iPad Air 2
  • iPad Air derde generatie
  • iPad Mini 4
  • iPad Mini vijfde generatie (iPad Mini 5)
  • iPad vijfde generatie (iPad 2018)
  • iPad zesde generatie (iPad 2019)
  • iPad Pro 9.7 inch
  • iPad Pro 10.5 inch
  • iPad Pro 11 inch
  • iPad Pro 12.9 inch

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer