Samsung Galaxy Tab S5 duikt op in Geekbench

0

Op Geekbench is een high-end Android-tablet opgedoken. Hij luistert naar de naam Samsung SM-T865, wat ons het donkerbruine vermoeden geeft dat het hier om de Samsung Galaxy Tab S5 gaat. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

De tabletmarkt ligt grotendeels op zijn gat, maar dat weerhoudt Samsung er niet van om ieder jaar een aantal nieuwe tablets op de markt te brengen. Het aantal high-end tablets beperkt zich echter tot één. De laatste premium Android-tablet van de Koreanen verscheen vorig jaar augustus: de Samsung Galaxy Tab S4. Dit jaar heeft de fabrikant al een nieuwe tablet uit de doeken gedaan: de Samsung Galaxy Tab S5e.

Zoals de naam al doet vermoeden is dit niet het vlaggenschip van Samsung. Qua vormgeving lijkt de Galaxy Tab S5e als twee druppels water op zijn voorganger, maar onder de motorkap is hij beduidend minder krachtig. Zo is de Snapdragon 835 van de Tab S4 vervangen door een Snapdragon 670. Ook is hij aanzienlijk goedkoper dan zijn voorganger: het prijsverschil is maar liefst 250 euro.

Samsung Galaxy Tab S5 gespot

Dat wil niet zeggen dat Samsung alsnog later dit jaar een Galaxy Tab S5 onthult. De eerste aanwijzing hiervoor zagen we begin april. De Amerikaanse techsite XDA Developers zag in de broncode van de Samsung Galaxy Fold aanwijzingen voor een dergelijke tablet. Nu laat het paradepaardje van de Koreanen zich opnieuw zien, ditmaal via Geekbench.

De online benchmark is een populaire tool voor tablet- en smartphoneliefhebbers die een indicatie geeft van de prestaties van een mobiel apparaat. Hij geeft veelal details prijs over de chipset en hoeveelheid werkgeheugen.

Als we Geekbench mogen geloven kunnen we onder de motorkap een Snapdragon 855 verwachten, de snelste en krachtigste processor die Qualcomm momenteel produceert. De CPU ken je misschien van de nieuwste, high-end smartphones en zien we straks wellicht ook terug in de Galaxy tab S5. Verder kunnen we uit de database van de online benchmark opmaken dat de tablet met 6GB werkgeheugen wordt afgeleverd. Tot slot, maar dat hadden we ook niet anders verwacht, draait hij vanaf dag één op Android 9.0 Pie, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem.

Beschikbaarheid

Of en wanneer Samsung de Galaxy Tab S5 officieel uit de doeken doet, is onbekend. Zoals gezegd maakte zijn voorganger, het huidige topmodel, vorig jaar augustus zijn opwachting. Het zou ons niet verbazen als we dit jaar rond dezelfde tijd het nieuwste topmodel mogen verwelkomen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer