Nieuwe Intel Core i5 variant Surface Pro 6 heeft 16 GB RAM

0

Microsoft staat op het punt om een nieuwe uitvoering van de Surface Pro 6 op de markt te brengen. Wie nu de variant met Intel Core i5 processor neemt, kan deze alleen krijgen met 8 GB werkgeheugen. Nog even en hij is ook verkrijgbaar als 16 GB uitvoering.

Dat ontdekte de Duitse techjournalist Roland Quandt.

De Surface Pro 6 werd vorig jaar oktober gepresenteerd. Sinds begin dit jaar is hij verkrijgbaar in ons land. Zoals we van Microsoft gewend zijn, is hij in verschillende uitvoeringen uitgebracht. Daarbij maakt het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf onderscheid tussen de processor, hoeveelheid werkgeheugen en opslagcapaciteit. Voor het basismodel betaal je vanzelfsprekend minder dan de premium uitvoering met de krachtigste specs.

Het instapmodel is uitgerust met Intel Core i5 processor, 8 GB werkgeheugen en 128 GB of 256 GB intern geheugen. De duurdere uitvoeringen hebben een Intel Core i7 processor en extra RAM en ROM. De adviesprijs begint bij 944 euro en kan oplopen tot 2.204 euro (inclusief BTW).

Extra werkgeheugen

Zoals gezegd is het instapmodel enkel verkrijgbaar met 8 GB werkgeheugen. Als je een Surface Pro 6 met twee keer zo veel RAM wil, zul je moeten investeren in de uitvoering met Intel Core i7 processor. En dan loopt de verkoopprijs in hoog tempo op.

We hebben goed nieuws voor wie het instapmodel van de Surface Pro 6 wil hebben met extra werkgeheugen. Beroepslekker Roland Quandt heeft ontdekt dat Amerikaanse retailers als Best Buy de basisuitvoering van de Windows-tablet in hun assortiment hebben met 16 GB werkgeheugen. De overige componenten zijn niet onder handen genomen door Microsoft. In de VS is de tablet met i5 processor en 16 GB RAM verkrijgbaar voor 1.399 dollar, omgerekend zo’n 1.250 euro.

Als we naar de Microsoft Store surfen en een kijkje nemen bij de verschillende uitvoeringen van de Surface Pro 6, is de variant van Quandt nergens te bespeuren. Het is onduidelijk of en wanneer deze uitvoering straks ook in ons land verkrijgbaar is. We houden jullie daarvan uiteraard op de hoogte.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer