‘Volgende Galaxy-tablet heeft minimaal 128 GB geheugen’

0

Vind je het ook zo vervelend als het geheugen van je tablet vol zit? Binnenkort hoef je daar niet langer naar om te kijken. Vanaf nu brengt Samsung alleen nog maar Android-tablets op de markt die ten minste 128 GB geheugen hebben.

Dat schrijft het doorgaans goed geïnformeerde SamMobile. De techsite kreeg een tip binnen. Volgens de tipgever krijgt de eerst volgende high-end tablet 128 GB geheugen. Uitvoeringen met minder opslagcapaciteit behoren tot het verleden.

Als je een tablet of smartphone aanschaft, kijk je vooraf onder anderen naar de opslagcapaciteit. Hoe vaak kijk je daar nog naar om als hij eenmaal in je bezit is? Waarschijnlijk niet of nauwelijks, tenzij je een melding krijgt dat je door de opslagcapaciteit heen bent. Waar het eerst de normaalste zaak van de wereld was, kom je dan wellicht tot het inzicht dat het een schaars goed is.

‘Minimaal 128 GB’

In het high-end segment voor smartphones is 128 GB intern geheugen de normaalste zaak van de wereld. Fabrikanten als Huawei en OnePlus hebben tegenwoordig geen enkel vlaggenschip met minder opslagcapaciteit in hun assortiment. Samsung begon in de tweede helft van 2018 met zo veel geheugen toe te voegen aan haar vlaggenschepen. De Samsung Galaxy Note 9 had de primeur. Begin dit jaar volgde het Galaxy S10 trio.

Als we het over tablets hebben, dan hebben we minder geluk. Moderne tablets hebben veelal niet meer dan 32 GB of 64 GB aan opslagruimte. Onder meer de Galaxy Tab S3, Galaxy Tab A 10.1 en Galaxy Tab A (2018) moeten zich zien te redden met 32 GB. De opslagcapaciteit van de Galaxy Tab S4 en Galaxy Tab S5e is daarentegen 64 GB. Tablets met standaard 128 GB geheugen zijn in geen velden of wegen te bekennen.

Daar komt volgens SamMobile verandering in. Op basis van een anonieme bron zegt de techsite dat de eerstvolgende high-end tablet, vermoedelijk de Samsung Galaxy Tab S5, minimaal 128 GB intern geheugen krijgt. Modellen met minder opslagcapaciteit behoren vanaf dat moment tot het verleden. Dat wil zeggen, in het duurdere prijssegment. Goedkopere tablets zoals in de Galaxy A-reeks behouden hoogstwaarschijnlijk wel een instapmodel met ‘slechts’ 64 GB.

Naast de variant met 128 GB kunnen we volgens SamMobile ook een tablet-uitvoering met 256 GB geheugen verwachten. Details over wanneer we deze met onze eigen ogen kunnen aanschouwen ontbreken op het moment. Zodra we meer hierover horen brengen we jullie daar uiteraard van op de hoogte.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer