Android Pie onderweg naar Galaxy Tab S4

0

Trotse bezitters van een Samsung Galaxy Tab S4 opgelet: we hebben goed nieuws voor jullie. Op dit moment rolt Samsung Android 9.0 Pie uit naar de high-end tablet in ons land. Misschien staat de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem al voor je klaar, anders is het waarschijnlijk een kwestie van dagen.

De Samsung Galaxy Tab S4 is al een tijdje. Vorig jaar augustus onthulde Samsung deze premium tablet. Met zijn adviesprijs van 699 euro -nota bene de WiFi-only versie-  is hij een stuk prijziger dan andere Android-tablets en sommige iPads. Daar staat tegenover dat je een rappe en degelijke productiviteits- en entertainmentmachine krijgt. Zo heeft hij onder anderen een 10,5 inch Super AMOLED-display met daaronder een Qualcomm Snapdragon 835, 4 GB werkgeheugen en 64 GB intern geheugen. Daarnaast krijg je er gratis en voor niets de S Pen bij cadeau.

Android Pie in aantocht

Op het moment dat Samsung de Galaxy tab S4 introduceerde, was Android 8.1 Oreo de nieuwste Android-versie die in omloop was. Niet veel later onthulde Google een nieuwere Android-versie: Android 9.0 Pie. Tot op heden moeten we ons zien te redden met Android Oreo.

Daar komt verandering in, en wellicht op hele korte termijn. Android World heeft namelijk van één van haar lezers de tip gekregen dat de Koreanen op dit moment Android Pie uitrollen naar de tablet in ons land. Je krijgt vanzelf een melding als de update voor je klaarstaat. Via het instellingenmenu kun je proberen om deze wat eerder binnen te halen. Daarvoor ga je naar Instellingen > Software-update > Updates handmatig downloaden.

Als je de update installeert, vervangt deze Samsung Experience door One UI. Dit is de nieuwe interface die Samsung over het besturingssysteem giet. De skin introduceert niet alleen een donkere modus, maar plaatst zoveel mogelijk content en instellingopties op de onderste helft van het scherm.

De update luistert naar de naam T835XXU2BSD1. Momenteel is hij enkel beschikbaar voor de 4G-variant van de tablet. Wie de WiFi-only heeft -zoals wij- zal nog even wat meer geduld moeten opbrengen. Hoe groot het installatiepakket is, is onbekend.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer