‘WiFi-signaal Galaxy Tab S5e valt weg door designfout’

0

De Samsung Galaxy Tab S5e, de nieuwste Android-tablet van de Koreanen, kampt met een probleem. Als je de tablet in landschapsmodus vastpakt, valt de WiFi-verbinding mogelijk weg. Het probleem zit hem wellicht in een designfout en kan dus niet eenvoudig verholpen worden.

Het zit Samsung niet bepaald mee op het moment. De Samsung Galaxy Fold moest de volgende commerciële hit worden van het bedrijf. Zodra de eerste reviewexemplaren waren uitgepakt, begaf het ene na het andere exemplaar het. De officiële lancering is om die reden voor onbepaalde tijd uitgesteld. Uit de laatste kwartaalcijfers is gebleken dat Samsung een valse start heeft gemaakt. In de eerste drie maanden van het jaar viel de winst maar liefst 60 procent lager uit dan het jaar daarvoor.

Dit is er mis met de Galaxy Tab S5e

Nu komt het Koreaanse techbedrijf opnieuw in een kwaad daglicht te staan. Ditmaal is de Samsung Galaxy Tab S5e, die half februari werd gepresenteerd, de boosdoener. Volgens SamMobile valt het WiFi-signaal weg zodra je de tablet in landschapsmodus vastpakt met de videocamera aan de linkerkant. Zodra je je hand in de linkerhoek legt, gaat de WiFi-verbinding verloren en kun je dus niet langer internetten.

De techsite zegt dat het euvel zich niet altijd in dezelfde mate voordoet. Soms valt het WiFi-signaal volledig weg. Soms houdt de verbinding stand, maar is het signaal 50 procent zwakker. In dat geval kun je nog prima internetten, video’s streamen en gamen, zo blijkt uit tests die SamMobile heeft uitgevoerd op de Android-tablet.

Een software-oplossing kan het probleem niet verhelpen. Volgens SamMobile wordt het probleem veroorzaakt door een ontwerpfout. Als je de tablet namelijk 90 graden (in portretmodus) of 180 graden draait (dat de videocamera zich aan de rechterkant bevindt), is er niets aan de hand en werkt de WiFi-verbinding optimaal.

Een woordvoerder van Samsung Nederland laat desgevraagd tegenover Tweakers.net weten dat het bedrijf niet op de hoogte is van problemen. Tot op heden zijn er geen meldingen binnengekomen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer