Samsung presenteert in stilte Galaxy View 2

3

Zonder een hoop bombarie of groots lanceringsevenement heeft Samsung haar nieuwste kolossale Android-tablet uit de doeken gedaan: de Samsung Galaxy View 2. In Amerika ligt hij sinds eind april in de winkels voor 740 dollar. Het is onduidelijk of en wanneer hij naar ons land komt, en wat hij gaat kosten.

Eerder zagen we al gelekte persfoto’s van de Samsung Galaxy View 2 opduiken dankzij SamMobile. De onthulling van de reusachtige tablet komt dus niet als een verrassing. Het was niet de vraag of hij zou komen, maar wanneer. Samsung heeft de Galaxy View 2 in stilte gepresenteerd. Vooralsnog is hij enkel verkrijgbaar in de VS bij AT&T. Via deze telecomoperator kun je hem afnemen bij een abonnement met een looptijd van 20 maanden. Maandelijks betaal je dan een bedrag van 37 dollar. Aan het eind van de rit heb je 740 dollar betaald en is hij van jou.

Samsung Galaxy View 2 specificaties

De Samsung Galaxy View 2 heeft een 17,3 inch groot Full HD display met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap treffen we een Exynos 7884, een octa-core processor die kloksnelheden tot 1,6 GHz weet neer te zetten. De chipset wordt geassisteerd door 3 GB aan werkgeheugen. Standaard is de Galaxy View 2 uitgerust met 64 GB intern geheugen. Met een microSD-kaart kun je de opslagcapaciteit uitbreiden met nog eens 400 GB.

Dankzij AT&T NumberSync kun je bellen met de tablet. Veel indrukwekkender is natuurlijk om videogesprekken te voeren. Daarvoor is de Galaxy View 2 uitgerust met een 5 megapixelcamera. Aan de achterkant heeft de tablet een groot gat. Als je hem opvouwt heb je hierdoor een handvat om hem van hot naar her te slepen. Als je deze kickstand openvouwt, staat de tablet in een tentmodus. Dit is de ideale kijkhoek om ongestoord van je favoriete series te genieten. Als je hem dicht klapt lijkt het net een tekenbord.

Het grote scherm is ideaal om tv te kijken, maar ook om te lezen, leren en spelletjes op te spelen. De speakers zijn uitgerust met Dolby Atmos, zodat (achtergrond)muziek altijd haarscherp en loepzuiver klinkt. De 12.000 mAh batterij zorgt ervoor dat je vele uurtjes kijkplezier beleeft. De Galaxy View 2 is dus een veelzijdige Android-tablet die geschikt is voor jong en oud.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

3 reacties

  1. “Het grote scherm is ideaal om tv te kijken, maar ook om te lezen, leren en spelletjes op te spelen.”

    Anton, als je er een kreeg, zou je het ding dan gebruiken? Zo ja, waarvoor?
    Ik zou namelijk niet weten, waarvoor ik het zou gebruiken.

    Goed, het ding heeft een accu. Je kunt het dus gebruiken waar je geen netvoeding hebt (en dus niet terechtkunt met je 4K televisie). Maar zou je juist dit ding meenemen op een trektocht of in een bootje?
    (Ik heb notebooks van deze afmetingen en Full HD. En kleiner, met hogere resolutie. Ik heb de grote iPad. Ik denk “dus” te weten, waarover ik praat.)

  2. Beste Chris, ik heb de de eerste view en die bevalt zo goed dat ik nu op zoek ben naar een verkooppunt in Nederland voor de view2. Jij hebt een grote ipad en zegt denken te weten waar je over praat, ik denk dat je dat niet weet.

Reageer