Surface-tablets stimuleren verkoopcijfers Microsoft

0

Microsoft boekte afgelopen kwartaal goede cijfers. De winst en omzet groeiden de afgelopen drie maanden fors. Voor een deel is dat te danken aan het succes van de Surface-afdeling. Ook games en Microsofts clouddienst Azure doen goede zaken.

Dat blijkt uit de laatste kwartaalcijfers van Microsoft.

Omzet Surface-afdeling in de lift

De Surface is een populaire tablet onder gebruikers. Dat is goed terug te zien in de verkoopcijfers. Hoeveel exemplaren van Microsoft exact van welk model heeft verkocht, is een mysterie. Dergelijke cijfers houdt het in Redmond gevestigde bedrijf niet bij, zo heeft ze in het verleden gezegd. We weten dus niet of de Surface Pro 6, de laatste toevoeging aan de Surface-familie, top of flop is.

In de eerste drie maanden van het jaar verkocht Microsoft meer Surface-tablets dan het jaar ervoor. Hoeveel precies weten we zoals gezegd niet. De Amerikaanse hard- en softwarefabrikant laat wel weten dat de omzet van de Surface-afdeling in januari, februari en maart groeide met 21 procent. De totale omzet kwam daarmee uit op 1,3 miljard dollar.

Gaming en cloud

De Surface-tablets zijn niet het enige product waarvan Microsoft de vruchten plukt. In de kwartaalcijfers lezen we dat de Amerikanen een 5 procent hogere omzet boekte op de gamingafdeling. De totale omzet kwam uit op bijna 2,4 miljard dollar. Xbox Live, een online gamingservice die Microsoft aanbiedt aan Xbox-bezitters, telt volgens de laatste peiling 63 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Dat zijn 4 miljoen actieve gebruikers meer in vergelijking met vorig jaar.

De grootste groei komt echter voor rekening van Azure. Microsofts clouddienst groeide het afgelopen kwartaal met maar liefst 73 procent. Ook Windows en Office deden het goed. Volgens Microsoft zijn er maandelijks 180 miljoen zakelijke gebruikers actief met Office 365. In totaal hebben 34,2 miljoen consumenten een abonnement op Office 365.

In totaal behaalde Microsoft in de eerste drie maanden van het jaar een omzet van 30,6 miljard dollar, een stijging van 14 procent ten opzichte van vorig jaar. De nettowinst kwam uit op 8,8 miljard dollar, wat omgerekend een stijging is van 19 procent tegenover vorig jaar.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer