Nintendo Switch al 35 miljoen keer verkocht

0

De Nintendo Switch is en blijft megapopulair onder gamers. De spelcomputer van het Japanse gamebedrijf vliegt als warme broodjes over de toonbank. De teller staat inmiddels op bijna 35 miljoen verkochte exemplaren. Daarmee is hij geliefder dan de Nintendo 64.

Dat blijkt uit de recente financiële cijfers van Nintendo, die ze eind april bekend maakte.

Kwartaalcijfers Nintendo

Nintendo heeft een kaskraker te pakken. De Nintendo Switch, een handheld en gameconsole in één, lijkt niet aan te slepen. Het apparaat is sinds begin 2017 verkrijgbaar in ons land. Niet alleen hier, maar ook buiten Europa is de Switch populair. Het afgelopen kwartaal verkocht Nintendo 2,47 miljoen exemplaren van de Switch. In heel 2018 verkocht Nintendo 16,95 miljoen keer een Nintendo Switch. Dat is omgerekend een stijging van 12,7 procent in een jaar tijd.

Inmiddels heeft Nintendo 187,52 miljoen games voor de Nintendo Switch verkocht. Het populairste spel op de Switch is Mario Kart 8 Deluxe: daarvan zijn er inmiddels 16,69 miljoen van verkocht. Super Smash Bros. Ultimate (dat afgelopen najaar verscheen), Pokémon Let’s Go Pikachu en Pokémon Let’s Go Eevee en Super Mario Party waren succesvolle titels. Daarvan zijn tot op heden respectievelijk 13,81 miljoen, 10,63 miljoen en 6,4 miljoen exemplaren van verkocht. De eindscore voor 2018 komt daarmee uit op 118,55 miljoen games.

Winst

Sinds de lancering twee jaar geleden zijn er 34,74 miljoen Nintendo Switch consoles verkocht. Dat zijn grotere aantallen dan de Nintendo 64, waarvan er tussen 1996 en 2002 in totaal 33 miljoen van werden verkocht.

De winst kwam afgelopen jaar uit op zo’n 2 miljard euro, omgerekend een stijging van 40,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Vooraf voorspelde Nintendo een winst die 200 miljoen euro lager lag. Voor komend jaar voorspelt Nintendo een winst van 2,08 miljard euro te verzilveren.

‘Nieuwe edities op komst’

We horen al een tijdje het gerucht dat Nintendo plannen heeft om twee nieuwe uitvoeringen van de Nintendo Switch te lanceren. De ene variant richt zich op hardcore gamers, terwijl de ander een budgetuitvoering van de gameconsole is. Volgens de laatste berichten verschijnt de laatstgenoemde komend najaar en beschikt hij, net als de originele console, over een dockingfunctie.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer