Dit is de Samsung Galaxy View 2

0

De eerste persfoto’s van de Samsung Galaxy View 2 zijn een feit. SamMobile heeft de hand weten te leggen op een aantal afbeeldingen waarop de kolossale Android-tablet te zien is. In vergelijking met zijn voorganger is hij compacter en heeft hij een meer ergonomisch design gekregen.

Eind 2015 presenteerde Samsung de allereerste Galaxy View. Met zijn 18,4 inch grote scherm was hij ideaal om films en video’s op te kijken, maar ook bijvoorbeeld om als kookboek in de keuken te fungeren. In een uitgebreide blog vertelde Samsung met welk doel in het achterhoofd ze de Galaxy View had ontwikkeld.

Het succes van de eerste generatie smaakt naar meer. Eerder dit jaar hoorden we al geluiden dat een Samsung Galaxy View 2 in de maak was. Het apparaat met de productcode SM-T927A was gespot in de database van de WiFi Alliance en Bluetooth Special Interest Group. Ook liet hij zijn gezicht zien in de online benchmark Geekbench.

Persfoto’s Samsung Galaxy View 2

Het bestaan van de Samsung Galaxy View 2 komt dus niet als een verrassing. Sterker nog, de eerste details over de tablet zijn inmiddels al ‘bekend’. Zo heeft hij onder de motorkap een Exynos 7885 octa-core processor, 3 GB werkgeheugen en draait hij naar verluidt op Android 8.1 Oreo.

Dankzij SamMobile weten we nu ook hoe de Galaxy View 2 er straks uit komt te zien. De techsite heeft diverse persfoto’s van de Android-tablet weten te bemachtigen. Qua vormgeving lijkt hij op zijn voorganger, maar uiteraard zijn er de nodige verschillen. Om te beginnen is het scherm net iets compacter dan de eerste generatie. Die had, zoals gezegd, een 18,4 inch groot display. De Galaxy View 2 krijgt volgens SamMobile een 17,5 inch groot scherm, vermoedelijk met een Full HD+ resolutie.

Samsung Galaxy View 2

Net als zijn voorloper heeft de Galaxy View 2 aan de achterkant een speciale scharnier. Om de tablet in een tentstand te zetten, kan deze 30 graden naar buiten buigen. SamMobile zegt dat hij hierdoor een meer ergonomisch design heeft dat iets wegheeft van een tekentafel. Typen op de tablet is naar verluidt dan ook een stuk prettiger. Aan de achterkant heeft de tablet een cover met een groot gat in het midden, waarschijnlijk om hem beet te pakken en van kamer naar kamer te verplaatsen.

Beschikbaarheid

Waarschijnlijk duurt het niet lang meer totdat we de Samsung Galaxy View 2 met onze eigen ogen kunnen aanschouwen. Als een fabrikant de benodigde certificeringen heeft ontvangen, wordt het product veelal op korte termijn gepresenteerd. In dat geval melden we ons uiteraard op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer