‘Budgetvariant Nintendo Switch verschijnt komend najaar’

0

De kleinere en goedkopere variant van de Nintendo Switch is geen verzinsel. Volgens de Japanse krant Nikkei verschijnt deze uitvoering komend najaar. In tegenstelling tot eerdere berichten beschikt de gameconsole wel degelijk over een dockfunctie.

De Nintendo Switch is een populaire spelcomputer waarvan wereldwijd al meer dan 20 miljoen zijn verkocht. De reden waarom hij zo geliefd is heeft te maken met zijn veelzijdigheid. Hij is namelijk niet alleen als traditionele console te gebruiken, maar ook als handheld. In de woonkamer, slaapkamer of in de trein: waar je ook bent, je kunt altijd je favoriete games spelen.

Dockfunctie

Om de verkoop een nieuwe stimulans te geven werkt Nintendo naar verluidt aan twee nieuwe varianten van de Switch. De een is een duurdere variant waarmee het Japanse gamebedrijf zich richt op hardcore gamers. De ander is volgens het geruchtencircuit een uitgeklede versie van de spelcomputer die enkele core features mist die de reguliere Switch wel heeft. Een veelgehoord gerucht is dat Nintendo de docking functionaliteit weglaat bij deze budgetversie. In dat opzicht kun je hem beschouwen als de geestelijk opvolger van de Nintendo 2DS.

Volgens Nikkei klopt daar niets van. De Japanse krant, die zich baseert op anonieme bronnen, claimt dat Nintendo de dockfunctie van de goedkopere Nintendo Switch intact houdt. De krant zegt tevens te weten dat de handheld en console komend najaar uit de doeken wordt gedaan.

Tegelijkertijd, zo schrijft Nikkei, werkt Nintendo aan een opgevoerde variant van de Switch. In welk opzicht hij een upgrade is van de bestaande Switch is onduidelijk. Mogelijk krijgt hij een snellere processor met meer rekenkracht om grafisch veeleisende soepeler te laten draaien. Tot slot weet de Japanse krant dat deze geüpgradede variant op een later tijdstip verschijnt dan de budgetvariant van de Switch, al weet ze niet precies wanneer.

We houden de laatste geruchten en ontwikkelingen over de Nintendo Switch nauwlettend in de gaten. Zodra we meer horen over de tablet, melden we ons weer op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer