Microsoft presenteert Surface Hub 2S

0

Microsoft heeft haar nieuwste kantoortablet uit de doeken gedaan: de Surface Hub 2S. Hij is uitgerust met een 50 inch groot scherm en kan in de nabije toekomst een hardware-upgrade kit tegemoet zien. De kolossale tablet is vanaf juni verkrijgbaar in de VS voor 9.000 dollar.

We kennen Microsoft natuurlijk van de Surface-tablets. Het zijn veelzijdige, relatief compacte tablets met het besturingssysteem van het in Redmond gevestigde bedrijf. De Amerikaanse techreus heeft daarentegen ook een aantal gigantische tablets in haar assortiment. Vorig jaar mei verscheen de tweede generatie van deze Surface Hub, die verkrijgbaar is in twee formaten. Het instapmodel kostte bij lancering 6.999 dollar, zijn grote broer ging over de toonbank voor maar liefst 21.999 dollar.

Over de Microsoft Surface Hub 2S

De Surface Hub 2S is volgens Microsoft 40 procent lichter dan zijn voorganger en weegt net geen dertig kilo. Hierdoor is hij niet alleen eenvoudiger aan de muur vast te maken, maar is hij een stuk mobieler. Samen met de fabrikant Steelcase heeft Microsoft een standaard ontwikkeld waarmee je de Windows-tablet overal in het kantoorpand naar toe kan rijden. Deze standaard krijg je niet bij de tablet, maar moet je afzonderlijk aanschaffen voor 1.500 dollar.

De Surface Hub 2S heeft een 50 inch groot LCD-display met een resolutie van 3840 bij 2560 pixels. Dat houdt in dat hij een 3:2 beeldverhouding heeft. Onder de klep wordt hij aangestuurd door een achtste generatie Intel Core i5 processor en 8 GB aan DDR4-werkgeheugen. Je krijgt 128 GB aan geheugen om alle apps, bedrijfspresentaties en andere documenten op te slaan. Om de tablet te bedienen kun je tegen hem praten: de Surface Hub 2S heeft maar liefst acht microfoons. Uiteraard heeft hij ook een touchscreen. En vanzelfsprekend kan hij ook overweg met de Surface Pen.

Aan de bovenkant heeft de Surface Hub 2S een 4K-camera die alles registreert in een hoek van 90 graden. In de bovenste hoeken heeft hij stereo speakers en in het midden vinden we een bass module om stemmen zo natuurlijk mogelijk te laten klinken. Smart Voice Automatic Gain Control reduceert omgevingsgeluid tot een minimum, waardoor de persoon aan de andere kant van de lijn je goed verstaat. Naast een ethernetpoort heeft de Surface Hub 2S één USB-C en één USB-A poort, HDMI-aansluiting en MiniDisplay poort.

Dankzij het modulaire design is het in 2020, als de Surface Hub 2X verschijnt, mogelijk om de Surface Hub 2S te upgraden. Daarmee herhaalt Microsoft wat ze in oktober vorig jaar zei.

Prijs en beschikbaarheid

De Surface Hub 2S is vanaf juni verkrijgbaar in de VS voor 9.000 dollar. Voor de standaard moet je zoals gezegd 1.500 dollar neerleggen. Een extra accupack gaat over de toonbank voor 1.400 dollar. Naast de 50 inch uitvoering komt er ook een variant met een 80 inch groot scherm. Deze heeft een 16:9 verhouding. Details over deze tablet zijn niet bekend gemaakt.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer