iPad Mini 5 buigzaam, maar breekt niet

0

De iPad Mini 5 kan tegen een stootje. In zijn nieuwste video onderwerpt Zack Nelson, beter bekend als JerryRigEverything, de compacte tablet van Apple aan een aantal gruwelijke tests zodat jij dat niet hoeft. Daaruit blijkt dat hij bijzonder duurzaam is.

Als Apple een nieuwe iPad of iPhone lanceert, zijn de internationale media er als de kippen bij. Natuurlijk om het nieuwe product in zin volle glorie te bewonderen, maar ook om zijn robuustheid en repareerbaarheid te checken. Platforms als iFixit geven de nieuwe Apple-apparaten een teardown. JerryRigEverything is een YouTube-kanaal waar het er net iets wilder aan toegaat. In de laatste video wordt de iPad Mini 5, ook wel de iPad Mini (2019) genoemd, door de mangel gehaald.

Uitkomsten

De eerste bevinding van Zack Nelson, de man achter het populaire YouTube-kanaal, is dat Apple niets heeft veranderd aan het design van de iPad Mini. Het scherm is nog altijd 7,9 inch groot, heeft forse schermranden of bezels, heeft een fysieke Home-knop met Touch ID vingerafdruksensor en ook de Lightning Connector is nog steeds van de partij. Zoals gebruikelijk test Nelson eerst de stevigheid van het scherm. Uit zijn krastest blijkt dat het scherm gemaakt is van gehard glas, dus niet bij de eerste beste aanraking met harde voorwerpen krassen achterlaat.

De buitenkant is gemaakt van metaal, dat hoor je duidelijk als je met een stanleymes langs de zijkanten krast. Dat geeft hem niet alleen zijn premium look and feel, maar verbetert ook de stevigheid van de constructie. Als hij het scherm het vuur aan de schenen legt -letterlijk welteverstaan- kleurt hij na 16 seconden zwart. Dat betekent dat de iPad Mini 5 een LCD-display heeft. Als het oppervlak eenmaal is afgekoeld, komen de pixels weer tot leven.

De 5 belangrijkste upgrades van de iPad Mini 5

Dan het belangrijkste onderdeel van de video: de buigtest. Bij het nieuwste model van de iPad Pro ging het goed mis doordat Apple een microfoon en de draadloze oplader van de Apple Pencil op het zwakste punt van de tabletconstructie had geplaatst. Met vrij weinig kracht brak de behuizing en versplinterde het scherm in stukken. De iPad Mini 5 deelt dit ongelukkig lot niet met zijn grote broer. Zowel de behuizing als het beeldscherm buigen zichtbaar naar buiten als je wat kracht zet met je duimen (of er per ongeluk bovenop gaat zitten). Met een beetje tegenkracht buigt alles weer redelijk op zijn plaats. De kromming blijft, maar je hebt in ieder geval geen barsten.

Bekijk hieronder zelf de buig- en krastestvideo van JerryRigEverything.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer