‘Google werkt aan nieuwe Pixel tablet’

0

Google heeft misschien tientallen mensen de laan uitgestuurd op haar tabletafdeling, maar dat wil nog niet zeggen dat het einde oefening is. Sterker nog, de zoekmachinegigant werkt aan een nieuwe Android-tablet die de Pixel Slate en Pixelbook moet gaan opvolgen. Wanneer we hem mogen verwelkomen is nog een raadsel.

Google is geen vreemde als het gaat om hardware. Het is eind 2015 als we kennismaken met de Google Pixel C, een Android-convertible. In oktober 2016 lanceerde het bedrijf de eerste Pixel-telefoons: de Google Pixel en Google Pixel XL. Inmiddels zijn we aanbeland bij de derde generatie en verwachten we later dit jaar hun opvolgers. In 2017 lanceerde Google de Pixelbook, een jaar later de Pixel Slate. Zoals je ziet heeft Google meer dan genoeg tablets, convertibles en detachables op de markt gebracht.

‘Nieuwe tablet op komst’

Afgelopen maand vroegen we ons af of Google nog wel brood zag in Android-tablets. Toen dook het bericht op dat de zoekreus tientallen medewerkers de laan uitstuurde en mededeelde elders binnen Alphabet, het moederbedrijf waar Google onder valt, hun heil te zoeken. De ontslagen vielen allemaal op de afdeling Create, dat verantwoordelijk is voor de totstandkoming van de Android-tablets. Hierdoor ontstond het vermoeden dat Google uit de tabletbranche zou stappen.

Niets is minder waar, als we de laatste berichten mogen geloven althans. 9to5Google was present op Cloud Next 2019, een techevenement waar het ging over de toekomst van de hardware business van Google. Daarin vertelde Lead Product Manager Steve Jacobs over het verleden en de toekomst. De Pixlebook was volgens hem ontwikkeld voor industrieleiders. De Pixel Slate van afgelopen jaar daarentegen was bestemd voor medewerkers die voortdurend face-to-face contact hebben met klanten, zoals vertegenwoordigers en mensen van de Sales-afdeling.

De volgende Android-tablet die Google gaat uitbrengen -Jacobs zegt nadrukkelijk niets over de naam van het apparaat- richt zich op arbeiders die onderweg productief willen zijn. Uit een inventarisatie blijkt dat 60 procent van alle Google-medewerkers niet op hun kantoor werken. 43 procent van hen brengt een deel van hun werktijd buiten het kantoor door. Hulpmiddelen om productief te blijven zijn dan onmisbaar. “We menen dat we dingen anders kunnen doen dan met de Pixelbook en Pixel Slate, waardoor ze de tools in handen krijgen die ze nodig hebben om in het moderne cloud-first tijdperk te werken”, aldus Jacobs.

Details over het product, wanneer we hem kunnen verwachten en wat voor prijskaartje eraan hangt zijn niet bekend gemaakt. Het geeft ons in ieder geval hoop dat Google de tabletmarkt nog niet de rug heeft toegekeerd. Als we meer over de mysterieuze tablet horen melden we ons op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer