Gebruikers klagen over scherm iPad Pro

0

Ben je in het bezit van een iPad Pro uit 2017 of 2018 en heb je last van schermproblemen? Dan ben je niet de enige. Op het forum van Apple en MacRumors klagen tientallen gebruikers dat ze een hakkelend scherm hebben.

Dat lezen we op de Amerikaanse techsite MacRumors.

De iPad Pro is al weer een tijdje verkrijgbaar. Apple lanceerde de eerste generatie in 2015. Deze had een 12,9 inch groot scherm. Inmiddels heeft hij al diverse opvolgers gekregen, waarvan de schermformaten sterk uiteenlopen. Zo is er een variant met een 9,7 inch display, maar er zijn tevens uitvoeringen met 10,5 inch en 11 inch grote schermen. Het forse prijskaartje dat aan deze tablets hangt is te danken aan de Smart Connector, extra speakers, compatability met de Apple Pencil en extra hoge verversingsratio van de schermen.

Schermproblemen

Ze zijn echter niet zonder kinderziektes. Als we de berichten op het forum van Apple en MacRumors mogen geloven hebben gebruikers last van een hakkelend scherm zodra ze naar boven of beneden scrollen, aanrakingen die niet worden geregistreerd, verkeerde letters die in beeld verschijnen en vergelijkbare problemen.

Eén gebruiker schrijft bijvoorbeeld dat hij soms wel zeven keer of vaker op een letter van het virtuele toetsenbord moet drukken voordat deze in beeld verschijnt. Het maakt niet uit of hij zijn tablet in landschap- of portretmodus houdt. Een factory reset bood eveneens niet de oplossing. Ook toen hij van de Apple Store een andere iPad Pro kreeg, hielden de problemen aan. Een ander klaagt over een haperend scherm. Deze verdwijnt echter weer als hij de tweede generatie Apple Pencil gebruikt, zo zegt hij.

Weer een andere gebruiker klaagt dat zijn scherm bevriest en nergens op reageert. Soms springt hij spontaan weer ‘aan’ als hij het scherm in een andere hoek houdt. Ook typen is, om zijn woorden te gebruiken, een ‘nachtmerrie’. Het begon allemaal een paar weken geleden en is sindsdien alleen maar erger geworden. In de onderstaande video geeft hij tekst en uitleg.

De redactie van MacRumors heeft geprobeerd om de problemen na te bootsen, maar zonder succes. Het is onduidelijk of het hier om een hard- of software issue gaat. De problemen lijken zich voornamelijk voor te doen bij de iPad Pro modellen van 2017 en 2018. Apple heeft tot op heden niet gereageerd op de problemen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer