‘Samsung Galaxy Note 10 verschijnt in twee uitvoeringen’

0

De Samsung Galaxy Note 10, Samsungs nieuwste vlaggenschip die naar verwachting dit najaar wordt gepresenteerd, belooft een premium phablet te worden. De Koreanen overwegen om het apparaat in twee verschillende uitvoeringen op de markt te brengen: met een groot beeldscherm en met een kleiner display.

Dat schrijft de Koreaanse krant The Bell.

Het verschil tussen tablets en smartphones vervaagt met de dag. Als de ontwikkelingen elkaar in zo’n hoog tempo opvolgen, bestaat de productcategorie ‘tablet’ binnenkort niet meer. Dat is te danken aan toestellen als de onlangs gepresenteerde Samsung Galaxy A70 smartphone, dat een 6,7 inch groot AMOLED-display heeft. Telefoons als de Samsung Galaxy Fold en Huawei Mate X met hun respectievelijk 7,3 inch en 8,0 inch grote schermen maken tablets min of meer overbodig.

Kolossus

Of het zo’n vaart zal lopen laat zich lastig voorspellen. Wat we wel weten is dat Samsung voorlopig niet van plan is om terug in de tijd te gaan en compactere telefoons uit te brengen. De Samsung Galaxy Note 10 wordt naar verwachting pas in augustus uit de doeken gedaan, de geruchtenmolen draait echter op volle toeren. Zo hoorden we afgelopen week dat hij mogelijk geen enkele fysieke knop krijgt. In plaats daarvan verwerkt Samsung overal drukgevoelige sensoren en mogelijk nieuwe veeggebaren.

Anonieme bronnen uit de productieketen beweren dat de Galaxy Note 10 in meerdere uitvoeringen wordt uitgebracht. Niet de hoeveelheid werkgeheugen of opslagcapaciteit lopen uiteen, maar het schermformaat. Tegenover de Koreaanse krant The Bell vertellen de bronnen dat we hier in Europa een 6,7 inch grote Note 10 kunnen verwachten. In andere delen van de wereld wordt een kleinere variant gelanceerd. Het formaat van deze kleine krachtpatser is vooralsnog onbekend.

De bronnen zeggen dat het niet zo vreemd is dat Samsung voor deze strategie kiest. De Samsung Galaxy S10 verscheen immers in vier verschillende uitvoeringen, variërend van de compacte Galaxy S10e tot en de 6,7 inch grote Galaxy S10 Plus en Galaxy S10 5G. Het Koreaanse techbedrijf is naar verluidt van plan om precies hetzelfde te doen met de Galaxy Note 10.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer