Samsung Galaxy Tab S5 in aantocht

2

Samsung werkt wel degelijk aan een opvolger van de Samsung Galaxy Tab S4. In de broncode van de Samsung Galaxy Fold zijn aanwijzingen gevonden dat de Koreanen plannen hebben om deze high-end tablet op de markt te brengen. Naar verluidt wordt hij met Snapdragon 855 geleverd.

Dat ontdekte het Amerikaanse techforum XDA Developers.

Het is al weer meer dan een half jaar geleden dat Samsung de Galaxy Tab S4 lanceerde. Het is de laatste high-end Android-tablet van de Koreanen en beschikt onder meer over een 10,5 inch groot Super AMOLED-display met stylus, krachtige octa-core processor, 7300 mAh batterij en vier speakers die getuned zijn door AKG. Bij introductie kostte hij 699 euro, maar inmiddels is de verkoopprijs bij de meeste retailers flink omlaag gegaan.

Hoe je het ook wendt of keert, de Galaxy Tab S4 is voor de meesten een tablet met een gepeperd prijskaartje. Om die reden lanceerde Samsung in februari de Samsung Galaxy Tab S5e. Qua vormgeving lijkt hij als twee druppels water op zijn voorganger, maar onder de motorkap is hij beduidend minder krachtig. Zo is de Snapdragon 835 van de Tab S4 vervangen door een Snapdragon 670. Met zijn adviesprijs van 419 euro is hij meer dan 250 euro goedkoper dan zijn voorganger.

‘Samsung Galaxy Tab S5 in de maak’

De Samsung Galaxy Tab S5e is uiteraard niet de enige budgettablet in het assortiment van Samsung. Het is echter wel de enige goedkopere uitvoering die we in de Tab S-serie aantreffen. Naar alle waarschijnlijkheid komt er ook een premium uitvoering van de tablet die luistert naar de naam Samsung Galaxy Tab S5. XDA Developers zag in de broncode van de Samsung Galaxy Fold, de eerste opvouwbare smartphone van het bedrijf, dat de tablet wel degelijk bestaat.

Daarin wordt een apparaat genoemd met de productcode GTS5L. Je zou dat kunnen vertalen als Galaxy Tab S5, en dat is hoogstwaarschijnlijk ook precies waar Samsung naar verwijst. Zijn voorgangers waren de GTS2L, GTS3L en GTS4L, wat respectievelijk de Samsung Galaxy Tab S2, Galaxy Tab S3 en Galaxy Tab S4 waren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Galaxy Tab S5 de GTS5L is.

Het enige dat we op dit moment over de tablet weten, is dat hij een krachtige octa-core processor heeft. Vermoedelijk is dat de Qualcomm Snapdragon 855. In de broncode heeft Samsung meerdere toestellen genoemd. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze allemaal een Snapdragon 855 hebben. Dat de Galaxy Tab S5 op dezelfde hoop wordt gegooid, betekent dat het aannemelijk is dat hij dezelfde chipset krijgt.

Wanneer Samsung de high-end tablet uit de doeken doet, is onbekend. Zodra we meer over de Galaxy Tab S5 horen, en dat gaat vast en zeker gebeuren, lees je dat op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

2 reacties

    • Er bestaan meerdere Android apps die ook voorbereid zijn voor tabletgebruik zonder opschaling. Natuurlijk heeft Apple daar vele malen meer van maar het is niet vanzelfsprekend dat iedere app geschikt is voor iPad’s.

      Ik verwacht dat de Tab S4 wel een update krijgt naar Android 10…

Reageer