Patent opvouwbare tablet Lenovo opgedoken

0

Lenovo werkt mogelijk aan een opvouwbare tablet. In de database van de United States Patent and Trademark Officie (USPTO) is namelijk een patent opgedoken waarin een apparaat met opvouwbaar scherm wordt beschreven. Mogelijk wordt het een Windows-tablet.

De eerste opvouwbare smartphones zijn inmiddels een feit. Eind vorig jaar onthulde het Amerikaanse bedrijf Royole de Royole FlexPai. Even later kwamen Samsung en Huawei met hun opvouwbare telefoons aanzetten: de Samsung Galaxy Fold en Huawei Mate X. Als je het eerstgenoemde toestel openvouwt, heeft hij een 7,3 inch groot scherm. De Huawei Mate X doet er met zijn 8 inch grote scherm een schepje bovenop. Eigenlijk zijn het dan geen smartphones meer, maar compacte tablets waarmee je rondloopt.

Scharnier

Foldables beloven de nieuwe productcategorie van 2019 te worden. Naast Samsung en Huawei zijn er meer fabrikanten die aan dergelijke apparaten werken, waaronder LG, Microsoft, Xiaomi, Oppo en Apple. Vandaag leren we dat Lenovo vergelijkbare plannen heeft. Bij het Amerikaanse patent- en octrooibureau USPTO zijn schetsen ontdekt voor een apparaat -wellicht een tablet- met opvouwbaar scherm. De patentaanvraag dateert van september 2018 en werd eind maart 2019 gepubliceerd, wat inhoudt dat hij toegekend is aan Lenovo.

Het design komt je wellicht bekend voor. Op het eerste oog lijkt hij op de scharnier die we van de Surface Book kennen. Dat betekent dat als je het apparaat naar binnen vouwt je een behoorlijk kier overhoudt. Kenners zeggen dat het design echter een stuk verfijnder is dan Microsofts speciale hinge.

Anonieme bronnen claimen dat apparaat in de patentbeschrijving een Windows 10 apparaat wordt dat meer wegheeft van een tablet of laptop dan een smartphone. Aan het langwerpige design lijkt het erop dat ze het bij het juiste eind hebben.

Lenovo is overigens geen onbekende als het gaat om producten met opvouwbare componenten. Herinner je je de Yoga Book uit 2016 nog? Naast een 10,1 inch groot scherm heeft deze een groot zwart vlak die je als tekenblok kunt gebruiken, maar ook als toetsenbord fungeert (zij het zonder fysieke knoppen).

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer