‘Budgetversie Nintendo Switch heeft geen dockfunctie’

0

Nadat de eerste geruchten over een budgetvariant van de Nintendo Switch opdoken, horen we nu meer details over de plannen van Nintendo. Het Japanse gamingbedrijf is naar verluidt alleen als handheld te gebruiken. Om geld te besparen heeft Nintendo de dockfunctionaliteit uit de Switch verwijderd.

Dat melden anonieme bronnen tegenover Eurogamer.

De Nintendo Switch is mateloos populair, dat hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen. Wereldwijd heeft Nintendo al meer dan 20 miljoen exemplaren van de spelcomputer verkocht en zijn de games voor het platform tientallen miljoenen keren over de toonbank gegaan. The Wall Street Journal meldde afgelopen maand dat Nintendo manieren zoekt om de verkoop een nieuwe impuls te geven. Om die reden zou het gamingbedrijf uit Japan overwegen om twee nieuwe varianten van de Nintendo Switch op de markt te brengen.

De ene uitvoering is een geüpgradede versie van de huidige Switch, naar verluidt gericht op die-hard gamers. Volgens het geruchtencircuit krijgt deze ‘verbeterde features’, al is op dit moment niet duidelijk wat hiermee precies bedoeld wordt. De andere variant is een budgetversie van de Nintendo Switch die momenteel in de winkels ligt. Het enige dat we tot nu over deze uitvoering gehoord hadden, is dat Nintendo enkele features zou weglaten.

‘Geen dockfunctie’

Nu is er nieuwe informatie opgedoken over de budgetvariant van de Switch. Op basis van anonieme bronnen zegt Eurogamer dat Nintendo in feite een nieuwe 2DS en 3DS XL op de markt wil brengen. Hiermee richt het bedrijf zich op jonge kinderen. Bovendien zijn ze enkel als handheld te gebruiken, in tegenstelling tot de Switch die dankzij de dock ook als traditionele console is gebruiken. Hierdoor ben je niet afhankelijk van de batterijduur, maar heeft de Switch tevens meer rekenkracht. Zo kan hij in de dock Full HD beelden tonen, in handheldmodus is de beeldweergave beperkt tot 720p.

De aangehaalde bronnen claimen dat de budgetvariant niet met een dockingfunctie is uitgerust. Hierdoor is hij enkel als handheld te gebruiken, net als de 2DS. Mogelijk laat Nintendo nog meer features weg, waaronder de trilfunctionaliteit van de Joy Con controllers.

De verbeterde versie van de Nintendo Switch wordt volgens Eurogamer de gedoodverfde opvolger van de 3DS XL. Deze beschikt over meer rekenkracht. Het is nog onduidelijk of er ook games verschijnen die exclusief op dit platform te spelen zijn, iets wat bijvoorbeeld nu al speelt bij de PS4 Pro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer