‘Verbeterde en budgetvariant Nintendo Switch in de maak’

0

Volgens anonieme bronnen werkt Nintendo aan twee nieuwe varianten van de Nintendo Switch. Eén is een verbeterde uitvoering van de huidige console, de ander is een goedkopere variant. De nieuwe consoles worden naar verluidt in juni aangekondigd tijdens de E3-beurs.

Dat schrijft het doorgaans goed geïnformeerde The Wall Street Journal. De zakenkrant baseert zich op anonieme bronnen die op de hoogte zijn van de plannen van het Japanse gamebedrijf.

We hoeven het waarschijnlijk niet te zeggen, maar de Nintendo Switch is een mateloos populaire gaming console. De term ‘console’ is eigenlijk niet juist, want dat impliceert dat hij enkel in de woonkamer te gebruiken is. De Switch is een draagbare spelcomputer, net als de GameBoy, PSP en PS Vita dat destijds waren. Grote verschil is dat de Switch aanzienlijk krachtiger is dan al zijn voorgangers, plus naast handheld ook als console is te gebruiken.

De Nintendo Switch ligt inmiddels al twee jaar bij ons in de schappen. In die tijd is de spelcomputer wereldwijd meer dan 20 miljoen keer verkocht. Games als Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Odyssey en Donkey Kong Country: Tropical Freeze zijn ieder al enkele miljoenen keren verkocht. De populairste titel blijft The Legend of Zelda: Breath of the Wild: alleen deze game is al meer dan 10 miljoen keer over de toonbank gevlogen.

‘Nieuwe uitvoeringen in aantocht’

De WSJ meldt dat Nintendo plannen heeft om twee nieuwe uitvoeringen van de Nintendo Switch te lanceren. De een richt zich op die-hard gamers, maar is niet zo krachtig als bijvoorbeeld de PlayStation 4 of Xbox One X. Bronnen uit de productieketen zeggen tegenover de krant dat deze variant ‘verbeterde features’ krijgt. Helaas geven ze geen meer details vrij over wat ze daarmee precies bedoelen.

De tweede variant is een goedkopere versie van de huidige Switch. Naar verluidt wordt deze gepromoot als de spirituele opvolger van de Nintendo 3DS, waarvan al lange tijd geen nieuwe uitvoeringen zijn verschenen. Om de prijs laag te houden zou Nintendo enkele features weglaten, zoals de trilfunctie van de Joy Con controllers.

Mensen die prototypes van de nieuwe Nintendo Switches in handen hebben gehad, zeggen dat Nintendo haar spelcomputer niet in een nieuw jasje steekt of ze krachtiger of minder krachtig maakt. Het is onduidelijk op welke vlakken de nog te verschijnen modellen afwijken van de huidige Switch.

 E3

Tot slot meldt de WSJ dat we binnenkort meer informatie krijgen over de nieuwe Switch-modellen. Van 11 tot en met 14 juni vindt in het Los Angeles Convention Center de 25e editie van de Electronic Entertainment Expo plaats. De E3-beurs is de grootste gamebeurs ter wereld. Naast nieuwe games worden hier ook geregeld nieuwe consoles aangeboden. Met zo’n 70.000 bezoekers is de E3-beurs een uitermate geschikt platform om de nieuwe uitvoeringen van de Nintendo Switch aan te kondigen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer