Apple onthult gamingdienst Apple Arcade

0

Na Google heeft ook Apple haar eigen gamingdienst aangekondigd: Apple Arcade. De dienst is dit najaar beschikbaar in meer dan 150 landen. De abonnementsprijs voor de dienst is nog niet bekend gemaakt.

Streaming is het magische woord anno 2019. Al jaren streamen we films en muziek, waarom gaan videogames? Tot nu toe gebeurde dat op kleine schaal met initiatieven als GeForce Now, PlayStation Now en Xbox Live. Ook techgiganten zien er brood. Recentelijk lanceerde Google Stadia. Ook Apple komt nu met een eigen streamingdienst voor games genaamd Apple Arcade.

Dit moet je weten over Apple Arcade

Apple Arcade kun je beschouwen als Netflix, maar dan voor videogames. Voor een vast bedrag per maand kun je onbeperkt je favoriete spellen spelen. Dan hebben we het niet over de games die je gratis of voor een klein bedrag in de App Store kunt downloaden, over titels van grote studio’s. Het platform krijgt een groot aantal exclusieve titels, waaronder Sonic Racing, LEGO Brawis en Beyond a Steel Sky.

De games zijn te spelen via alle platformen van Apple. Als je languit op je bank ligt, hoef je alleen maar je iPad of iPhone te grijpen om te gamen. Via Apple TV stream je de beelden draadloos naar je televisie, voor als je het kleine scherm bui bent. De titels zijn uiteraard ook op een Mac-computer te spelen. Phil Schiller, het hoofd van Apple’s marketingafdeling, omschreef Apple Arcade niet voor niets als “de eerste gamedienst voor mobiel, desktop en de woonkamer”. In de nabije toekomst kunnen we games van onder meer Konami, Disney Studios, Cartoon Network en ustwo games verwachten.

Leden hoeven niet per se verbonden te zijn met internet om te gamen. De spellen zijn ook offline te spelen, zo benadrukte Apple tijdens de presentatie. Dat is een groot verschil met Google Stadia, waar een ‘stabiele internetverbinding’ vereist is. De zoekmachinegigant wil tevens dat gebruikers games aanschaffen. Over een maandabonnement heeft Google nog niets gezegd, hoewel het voor de hand ligt dat we deze in de toekomst ook te zien krijgen.

Beschikbaarheid

Apple Arcade is dit najaar verkrijgbaar in meer dan 150 landen wereldwijd. Of Nederland daarbij hoort is onduidelijk, maar wellicht wel. Apple heeft nog geen prijzen bekend gemaakt voor de streamingdienst voor games.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer