Archos presenteert 21 inch grote Play Tab

0

Archos heeft een nieuwe Android-tablet uit de doeken gedaan: de Archos Play Tab. Hij is maar liefst 21,5 inch groot en is bedoeld voor kinderen om op te gamen. De Play Tab is aankomende zomer verkrijgbaar in Europa voor een adviesprijs van 249 euro.

Niet alleen smartphones worden ieder jaar groter. Eenzelfde ontwikkeling zien we ook bij tablets. Neem nou de iPad: jarenlang hadden de tablets van Apple een beeldscherm dat 9,7 inch in doorsnee was. De iPads die nu in de winkels liggen hebben een groter schermformaat. Zo zijn er varianten met een 10,5 inch scherm, maar ook van 11 inch en 12,9 inch.

Bij Android-tablets zien we een vergelijkbare trend. De Samsung Galaxy Tab S3 was nog 9,7 inch groot. Zijn opvolger, de Galaxy Tab S4, heeft een 10,5 inch display. Dat heeft hij te danken aan zijn dunne schermranden, niet omdat de afmetingen enorm zijn toegenomen. De grootste tablet die Samsung ooit heeft gepresenteerd, is de 18,4 inch grote Samsung Galaxy View in 2015.

Mogelijk heeft Archos zich hierdoor laten inspireren. Het van oorsprong Franse bedrijf heeft een gloednieuwe Android-tablet onthuld. Deze gaat door het leven als de Archos Play Tab. Belangrijkste kenmerk van de tablet is zijn 21,5 inch grote Full HD display.

Archos Play Tab specificaties

Archos geeft helaas maar weinig details prijs van de kolossus. We weten dat het reusachtige scherm wordt beschermd door tempered glass. Deze beschermt het beeldscherm niet alleen tegen krassen, maar ook vocht- en waterschade. Ook heeft Archos verklapt dat hij 3 GB werkgeheugen heeft en dat hij met 32 GB aan opslagcapaciteit wordt geleverd. Hij wordt aangestuurd door een octa-core processor, maar details over wie de fabrikant is of de kloksnelheid van de cores ontbreken.

Archos Play Tab

De Archos Play Tab is bedoeld om op tafel te leggen en te gamen. Je krijgt er standaard een aantal spellen bij, waaronder Carcassonne, Monopoly, Kolonisten van Catan, Ticket to Ride, Uno en Scrabble. Al met al zijn er nog meer dan duizend andere spellen die je op de tablet kunt spelen. Games download en installeer je vanuit de Google Play Store.

Over de accucapaciteit bestaat bij Archos onenigheid. In het persbericht vermeldt het techbedrijf uit Frankrijk dat de Play Tab een 5000 mAh batterij heeft. Op de productpagina heeft de fabrikant het over een accu met een capaciteit van 10.000 mAh. Dat laatste klinkt een stuk aannemelijker voor een Android-tablet van dit formaat. Ter vergelijking: de Galaxy Tab S4 heeft al een 7300 mAh batterij.

Prijs en beschikbaarheid

De Archos Play Tab verschijnt deze zomer in Europa. Het is nog onduidelijk of hij ook naar Nederland komt. Welk prijskaartje aan het apparaat hangt is wel bekend gemaakt: 249 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer