Samsung Galaxy Fold komt in mei naar Nederland

0

Toen Samsung vlak voor aanvang van het Mobile World Congress (MWC) de Samsung Galaxy Fold aankondigde, was het onduidelijk of en wanneer hij naar ons land zou komen. Nu hebben we het antwoord op deze vraag. Samsungs eerste opvouwbare smartphone ligt vanaf 3 mei bij ons in de winkels.

De Samsung Galaxy Fold bestaat feitelijk uit twee losse schermen die met elkaar verbonden zijn door een onzichtbare scharnier. In opgevouwen stand is het een compacte smartphone met een 4,6 inch groot display. Als je hem uitvouwt is hij als tablet te gebruiken. Het beeldscherm is dan 7,3 inch groot. Je hebt dus altijd een smartphone en tablet binnen handbereik.

Dankzij het grote scherm heb je diverse nieuwe features tot je beschikking. Twee apps op je scherm openen kan al jaren. De Galaxy Fold kan dankzij het Multi-Active Window maar liefst drie applicaties tegelijkertijd draaien. In het ene venster zoek naar een restaurant, het andere gebruik om reviews te lezen en het derde om parkeergelegenheid in de buurt van het restaurant te zoeken. App Continuity zorgt ervoor dat je naadloos tussen het grote en compacte scherm kunt switchen. Als je de Galaxy Fold open vouwt of sluit, verschijnen de apps waar je mee bezig was automatisch in beeld, daar waar je gebleven was.

Prijskaartje

De Samsung Galaxy Fold is de eerste in zijn soort. We zijn dan ook erg benieuwd wat hij voor gebruikservaring hij met zich meebrengt. Wat we wel nu al weten is dat hij niet goedkoop is. Hij krijgt een adviesprijs van maar liefst 2.000 euro. Dat is een hoge prijs, maar feitelijk heb je voor dat geld twee apparaten in één.

De Samsung Galaxy Fold is als pre-order te bestellen. Vanaf 26 april nemen Samsung en diverse webwinkels en providers de eerste bestellingen op. Wie hem dan bestelt, weet zeker dat hij op 3 mei op de deurmat valt. Bovendien krijg je er gratis draadloze Galaxy Buds ter waarde van 149 euro en een kevlar beschermhoes bij cadeau.

Het OLED-scherm is 50 procent dunner dan een regulier smartphonescherm. Ben je bang dat hij hierdoor snel kapot gaat, of dat er een vouw in het scherm verschijnt? Samsung vergoedt het eerste jaar na aankoop eventuele reparatiekosten aan het scherm. Of dat voldoende is om consumenten over de streep te trekken voor de peperdure Galaxy Fold, moeten we afwachten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer