‘Google verkleint hardwareteams voor tablets’

0

Google heeft naar verluidt tientallen ingenieurs en programmeurs van de Create divisie de laan uit gestuurd. Hen is verzocht om binnen Alphabet, het moederbedrijf waar Google onder valt, op zoek te gaan naar een andere functie. Dat betekent dus dat er minder mensen zich bezighouden met de ontwikkeling van producten als de Pixel Slate en Pixelbook.

Dat schrijft het doorgaans goed geïnformeerde Business Insider.

Iedereen kent Google natuurlijk van de zoekmachine, het besturingssysteem Android en de digitale applicatiewinkel Play Store. De fabrikant maakt sinds enkele jaren ook zelf hardware. De Pixel-telefoons zijn daar een goed voorbeeld van, maar ook de Pixelbook laptop, Google Pixel C en Pixel Slate tablet. Op al deze producten -waarvan het gros door het Create team zijn ontwikkeld- heeft Google behoorlijk wat kritiek gekregen van recensenten. Mogelijk is dat een reden waarom het bedrijf heeft besloten om deze divisie te laten inkrimpen.

Inkrimpen

Een anonieme bron vertelt tegenover Business Insider dat tientallen medewerkers van de Create afdeling te horen hebben dat ze overtallig zijn. Google zou hen medegedeeld hebben om binnen Google of Alphabet op zoek te gaan naar een nieuwe job. Het gaat hier niet om de eerste beste medewerkers waarvan er dertien in een dozijn zitten: het gaat om hooggeschoold personeel, waaronder hardware ingenieurs en programmamanagers.

Het gerucht gaat dat de Create afdeling aan een aantal nieuwe tablets, laptops en dergelijke producten werkte. Wat er daarmee gaat gebeuren is onduidelijk. De kans bestaat dat ze tijdelijk in de ijskast gezet worden. Een andere optie is dat Google definitief de stekker eruit trekt. Hoewel daar geen aanwijzingen voor zijn, is deze ontslagronde geen goed teken aan de wand.

Google Pixel Slate

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer