Datum voor WWDC 2019 bekend

0

Apple heeft de datum bekend gemaakt voor het Worldwide Developers Conference (WWDC). Het evenement begint op maandag 3 juni en duurt tot en met vrijdag 7 juni. Benieuwd wat we kunnen verwachten? Lees dan snel verder.

Ieder jaar organiseert Apple in juni de Worldwide Developers Conference. Ontwikkelaars en hooggeplaatste managers van allerlei bedrijven wereldwijd bezoeken het evenement. Natuurlijk om te netwerken, maar dat is niet de enige reden. Apple gebruikt de beurs om een topje van de sluier te lichten wat we komend jaar van het Amerikaanse technologiebedrijf kunnen verwachten. Zo krijgen we ieder jaar een voorproefje van de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem te zien, iOS. Ook geeft Apple een demonstratie van de nieuwste versie van MacOS en andere besturingssystemen als watchOS en tvOS. Soms toont het bedrijf ook enkele nieuwe producten, zoals MacBooks, de Apple Watch of Apple TV. Het is een evenement waar Apple-liefhebbers het hele jaar naar uitkijken.

San Jose

We hoeven niet te speculeren over de data van het evenement. Via een persbericht laat Apple weten dat op maandag 3 het startschot klinkt voor het WWDC. Net als afgelopen jaar en het jaar daarvoor heeft Apple voor het McEnery Convention Center in San Jose gekozen. Dit jaar is de 30e editie van de techbeurs.

“Het WWDC is Apple’s grootste evenement van het jaar”, zo vertelt Phil Schiller, topman van alle marketingactiviteiten wereldwijd. “Ieder jaar strijken duizenden creatieve en toegewijde ontwikkelaars van over de hele wereld neer om elkaar te ontmoeten en kennis te maken met de nieuwste platforminnovaties. Onze ontwikkelaars zijn ongelooflijk toegewijd om de nieuwste generatie ervaringen te tonen waarvan je achterover slaat. We kunnen niet wachten om ze te ontmoeten en hen te vertellen wat er in aantocht is.”

Tickets voor het evenement zijn sinds 20 maart te koop via de WWDC website. Omdat het aantal aanmeldingen groter is dan het aantal plaatsen, worden de kaarten volstrekt willekeurig verdeeld onder de deelnemers. Inmiddels kun je je niet meer aanmelden, ook niet als je bereid bent om 1.599 dollar voor een entreekaartje te betalen. Voor wie er niet aanwezig kan zijn hebben we goed nieuws: het evenement wordt live uitgezonden.

Dit kunnen we verwachten

De uitnodiging geeft weinig prijs over wat we in juni kunnen verwachten. Toch zien we mogelijk één aanwijzing. De achtergrond is donker gekleurd. Wellicht is dit een aanwijzing dat Apple eindelijk een Dark Mode gaat introduceren in de nieuwste versie van haar mobiele besturingssysteem, iOS 13. Vanzelfsprekend verwachten we ook dat Apple dan al een tipje van de sluier licht over de nieuwste features van het platform.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer