Dit is de iPad Mini 5

0

Naast een spiksplinternieuwe iPad Air (2019) heeft Apple nog een tweede tablet uit de doeken gedaan: de iPad Mini 5. Hij is net zo compact als zijn voorgangers, maar onder de kap heeft hij de nodige upgrades gekregen. Hij is verkrijgbaar vanaf 459 euro.

Jaren geleden doken de eerste geruchten op dat Apple een nieuwe iPad Mini ging presenteren. Zo nu en dan hoorden we iets over deze vermeende tablet. Zo zagen we onder meer een beschermhoes voorbijkomen, wat ‘onomstotelijk’ bewijs was dat de tablet geen broodjeaapverhaal was. Maar over het algemeen bleef het vrij rustig en stil rondom de iPad Mini.

Nu heeft Apple hem dan daadwerkelijk gepresenteerd. Officieel gaat hij door het leven als de iPad Mini, maar wij noemen hem voor het gemak de iPad Mini 5 of iPad Mini (2019) omdat het de vijfde generatie van de compacte tablet is.

Dit moet je weten over de iPad Mini 5

De iPad Mini 5 is net zo compact als zijn voorgangers. Dat betekent dat hij een 7.9 inch groot Retina-display heeft die van alle gemakken is voorzien, waaronder True Tone weergave, P3-kleurweergave en vingerafdrukbestendige coating. Hij heeft een resolutie van 1536 bij 2048 pixels en een helderheid van 500 nits. Ter vergelijking: de nieuwste iPhones hebben een maximale schermhelderheid van 625 nits. Net als de iPad Air (2019) en iPad Pro modellen kun je de iPad Mini 5 c.q. iPad Mini (2019) gebruiken met Apple Pencil. Onderop heeft hij een Home-knop met ingebouwde vingerafdruksensor.

Onder de motorkap heeft Apple de nieuwe iPad Mini grondig aangepakt. Zo is de A8 dual-core processor van de iPad Mini 4 uit 2015 vervangen door de gloednieuwe A12 Bionic Chip. Deze bestaat uit maar liefst zes kernen (hexa-core) waardoor hij een stuk sneller en energiezuiniger is dan zijn voorloper. Net als bij de iPad Air (2019) geldt dat de iPad Mini 5 in vier varianten verkrijgbaar is. Standaard krijg je 64 GB geheugen, maar hij is er tevens met 256 GB geheugen. Verder is er een WiFi-only en LTE-variant.

Plaatjes schiet je met een 8 megapixelcamera met f/2.4 diafragma. Om videogesprekken te voeren heeft Apple hem voorop een 7 megapixelcamera gegeven. Om hem op te laden, data over te zetten of verbinden met je computer gebruik je de Lightning Connector. Hij is tevens uitgerust met koptelefoonaansluiting.

Prijs

De iPad Mini 5/iPad Mini (2019) kost minimaal 459 euro. Dan krijg je de WiFi-only uitvoering met 64 GB aan intern geheugen. Voor 140 euro extra -oftewel 599 euro- heeft hij tevens een simkaartsleuf voor mobiel internet. Het prijskaartje van de variant met 256 GB geheugen bedraagt 629 euro. Met LTE-connectiviteit kost hij 769 euro. De iPad Mini 5 is per direct verkrijgbaar.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer