Apple onthult iPad Air (2019)

0

Apple heeft een gloednieuwe tablet uit de doeken gedaan: de iPad Air (2019). Naast de nieuwste hardware heeft de tablet tevens een groter scherm gekregen. Hij is vanaf nu verkrijgbaar vanaf 569 euro.

De geruchtenmolen draait op volle toeren zodra we lucht krijgen dat Apple op het punt staat een nieuwe tablet te presenteren. Dat was ditmaal niet anders. Geruchten over een nieuwe iPad gaan al maanden de ronde op internet. En zowaar, het bleek geen gebakken lucht te zijn. Apple heeft namelijk een opvolger van de iPad Air uit 2013 gepresenteerd. Hij luistert officieel naar de naam iPad Air, maar gemakshalve noemen we hem de iPad Air (2019).

iPad Air (2019) specificaties

De originele iPad Air had een 9.7 inch groot scherm. Zijn geestelijk opvolger heeft een kleine upgrade gekregen. Dankzij de slankere schermranden of bezels heeft het beeldscherm voortaan een beelddiagonaal van 10.5 inch. Hierdoor heeft hij voortaan een resolutie van 1668 bij 2224 pixels (was 1536 bij 2048 pixels). Het scherm is gelamineerd, wat inhoudt dat je minder last hebt van zonreflectie. Ook is het scherm voorzien van True Tone weergave en is hij te gebruiken met Apple Pencil en eerste generatie Smart Keyboard. De maximale schermhelderheid bedraagt 500 nits. Onder het scherm vinden we een fysieke thuisknop met Touch ID sensor.

Onder de motorkap vinden we de nieuwste en snelste chipset die Apple momenteel verkoopt: de A12 Bionic Chip met 64-bits architectuur. Tevens is deze voorzien van Neural Engine en geïntegreerde M12-coprocessor. De iPad Air (2019) is verkrijgbaar in vier verschillende varianten. Eerst maak je een keuze tussen 64 GB of 256 GB intern geheugen. Daarna kies je of je de WiFi-only variant of LTE-uitvoering wil. Hoeveel werkgeheugen de tablets hebben is onbekend, omdat Apple dit altijd in het midden laat.

iPad Air (2019)

De primaire camera is eveneens onder handen genomen. De iPad Air (2019) heeft achterop een camera met een resolutie van 8 megapixels. Zijn voorloper moest genoegen nemen met een 5 megapixelcamera. De FaceTime-camera heeft voortaan een resolutie van 7 megapixels (was 1.2 megapixels). Net als vroeger krijg je stereo speakers en meerdere microfoons met actieve noise cancellation. De Lightning Connector maakt eveneens zijn comeback. Dat is opvallend omdat de nieuwste iPad Pro modellen een USB-C poort hebben. Vanzelfsprekend draait de tablet out-of-the-box op iOS 12.

Prijs

De iPad Air (2019) is vanaf nu verkrijgbaar. Het instapmodel met 64GB geheugen en WiFi-only connectiviteit heeft een adviesprijs van 569 euro. Inclusief LTW gaat hij over de toonbank voor 709 euro. De variant met 256 GB kost minimaal 739 euro. Wil je ook buiten kantoor met internet kunnen werken, dan moet je 879 euro op tafel leggen voor de tablet.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer