Deze iPads lanceert Apple komend jaar

0

Ming-Chi Kuo geeft inzicht in de nieuwe producten die Apple komend jaar gaat lanceren. Volgens de Apple-kenner en marktanalist kunnen we heel wat nieuwe speeltjes verwachten, waaronder een aantal tablets. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Voor wie het laatste tabletnieuws op de voet volgt, is Ming-Chi Kuo een bekende naam. Regelmatig komt hij met nieuws op de proppen over nog-niet verschenen Apple-producten. Meer dan eens heeft hij bewezen over goede connecties in de productieketen te beschikken. Deze informatie deelt hij geregeld met aandeelhouders en investeerders. Stukken van deze documenten belanden op hun beurt bij techsites als MacRumors.

iPads voor 2019

Helaas is Kuo niet concreet als het gaat om de tablets die Apple komend jaar wil lanceren. Volgens hem krijgen de huidige 9.7 inch modellen een groter scherm, namelijk 10.2 inch. Dat betekent dus dat we hoogstwaarschijnlijk wederom een iPad Pro met een nieuw schermformaat te zien krijgen. Straks is de iPad Pro verkrijgbaar in 12.9 inch, 11 inch, 10.5 inch en 10,2 inch. De variant met een beelddiagonaal van 9,7 inch verdwijnt dan wellicht.

Wat zegt het nieuwe schermformaat over de tablet? Mogelijk krijgt de iPad nog dunnere schermranden of bezels. Apple hoeft dan niets te veranderen aan het algehele design. Mogelijk krijgt ook de reguliere iPad een groter scherm. Dat is, afgezien van de oudere iPad Pro 9.7, de enige tablet die Apple nog verkoopt met een 9.7 inch groot scherm. Als deze tablet nog dunnere bezels krijgt, is de kans groot dat de Home-knop en vingerafdruksensor verdwijnen. Wie weet brengt Apple Face ID dan wel naar de instapmodellen, maar dat is pure speculatie vanuit onze kant.

Een andere tablet die Kuo noemt is een nieuwe iPad Mini. Geruchten over een iPad Mini 5 gaan al maanden de ronde in het geruchtencircuit. Nu de analist claimt dat deze onderweg is, is de kans groot dat we hem ook daadwerkelijk te zien krijgen. Als we Kuo mogen geloven is de nieuwe iPad Mini gelijk aan zijn voorganger, maar krijgt hij een opgevoerde AP of Application Processor. De iPad Mini 4 stamt uit 2015 en werd destijds met A8 chipset geleverd.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer