iPad (2018) wint Tweakers Award

0

Donderdag 7 februari werden voor de twaalfde keer de Tweakers Awards uitgereikt. Vanuit het Koninklijk Instituut voor de Tropen werden in 32 verschillende categorieën de winnaars bekend gemaakt. In de categorie ‘Mobile en wearables’ werd de iPad (2018) verkozen tot tablet van het jaar.

Dit jaar pakte de organisatie de aankondiging van de winnaars anders aan dan voorgaande jaren. In plaats van een presentator op het podium te zetten die alles opdreunt, werd er een 10 minuten durende video getoond waarin een dag uit het leven van een tweaker centraal stond. Hij komt in allerlei situaties terecht waarin hij met technologie geconfronteerd wordt. Het product dat in beeld verscheen was de winnaar van die betreffende categorie. Na afloop werden de aanwezigen vermaakt door entertainer Niek Boes.

In totaal zijn er meer dan een half miljoen stemmen uitgebracht in 32 categorieën.

And the winner is……

Voor ons is de categorie ‘Mobile en wearable’ de meest interessante. Deze is onderverdeeld in drie subcategorieën: smartphone, tablet en wearable. In de tablet-categorie waren 10 genomineerden, variërend van de iPad Pro 12.9 en Samsung Galaxy Tab S4 tot de Microsoft Surface Pro en Huawei MediaPad M5.

De tablet die uiteindelijk met de prijs aan de haal ging was de iPad (2018). Hij kreeg 21,66 procent van de stemmen. Daarmee verstoot Apple Microsoft van de troon. Het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf won afgelopen jaar de competitie met de Surface Pro (2017). Microsoft heeft geen reden om al te veel te treuren: de zojuist genoemde tablet eindigt dit jaar op de tweede plaats, en nog voor de iPad Pro 12.9 en iPad Pro 11. De Samsung Galaxy Tab S4, de nieuwste high-end tablet van Samsung, komt niet verder dan vijfde plaats.

De Microsoft Surface Go, het instapmodel van de Windows-tablets van Microsoft, vinden we op plek 6 met 7,68 procent van de stemmen. Net daaronder staat de Samsung Galaxy Tab A 10.5 (2018). De Huawei MediaPad M5, Lenovo Tab 4 8 Plus en Acer Chromebook Tab 10 zijn de hekkensluiters van de verkiezing.

Leuk om te weten: de meest gewaardeerde phablet van deze editie was de OnePlus 6T. Deze kreeg 11,3 procent van de stemmen. Apple’s nieuwste aanwinst de iPhone XS verliest het net met 11,03 procent van de stemmen. De Xiaomin Pocophone F1, een betaalbare Android-telefoon met high-end specs, vinden we vrij hoog op de lijst met 8,28 procent van de stemmen.

Benieuwd naar de overige winnaars? Kijk dan de bovenstaande video. De gehele lijst vind je uiteraard op de website van Tweakers.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer