Gerucht: iPad Mini 5 ondersteunt Apple Pencil en Smart Keyboard

1

De laatste tijd horen we allerlei geluiden voorbijkomen over de iPad Mini 5. Vandaag bereikt een nieuw bericht onze redactie. Op Twitter claimt een ontwikkelaar dat de vijfde generatie iPad Mini ondersteuning biedt voor de Apple Pencil. Daarnaast kun je naar verluidt Apple’s Smart Keyboard op de tablet aansluiten.

Dat de doorgaans betrouwbare app-ontwikkelaar Steve Troughton-Smith. In het verleden is hij wel vaker gedoken in de broncode van applicaties of beschrijvingen van nog te verschijnen Apple-producten.

De eerste iPad Mini werd in 2012 op de markt gebracht. Daarna kreeg hij nog verschillende malen een opvolger. De laatste iPad Mini in het assortiment van Apple is de iPad Mini 4, daterend uit 2015. Meer dan eens hoorden we na zijn introductie dat Apple aan een opvolger werkte, maar tot op heden is deze nog altijd niet verschenen.

De laatste weken draait de geruchtenmolen op volle toeren en horen we links en rechts allerlei verhalen over de iPad Mini 5. Zo ‘weten’ we dat hij nagenoeg hetzelfde design heeft als zijn voorganger. Een USB-C aansluiting zoals de nieuwste iPads hebben hoeven we niet te verwachten, evenals een OLED-display. Mogelijk verschijnt hij alleen in WiFi-only uitvoering.

Apple Pencil

Nu duiken er nieuwe details op over de iPad Mini 5. Dat is te danken aan Steve Troughton-Smith. Toen hij door de broncode van de iOS 12.2 build neusde, zag hij een aantal opmerkelijke dingen in de code. Zo zag hij aanwijzingen die suggereren dat de tablet overweg kan met de Apple Pencil. Deze stylus werd aanvankelijk ontwikkeld voor de iPad Pro, maar de iPad (2018) kan er eveneens mee uit de voeten. Apple breidt de ondersteuning voor de pen mogelijk uit naar de iPad Mini 5.

Ook zag Troughton-Smith hints dat de iPad Mini 5 wellicht is aan te sluiten op de Smart Keyboard van Apple. Dat betekent dat hij voorzien is van een Smart Connector in een van de zijkanten van het frame. Tot slot vertelt de ontwikkelaar dat Apple mogelijk de compacte tablet verscheept zonder Touch ID of Face ID. Misschien wil Apple de schermranden of bezels nog slanker maken, wat betekent dat de vingerafdrukscanner hiervoor moet wijken.

Zitten jullie op deze toevoegingen te wachten voor de iPad Mini 5? Of werken jullie liever met een volwaardige tablet?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer