Veel nieuwe iPads in aantocht

0

Apple staat mogelijk op het punt om diverse nieuwe tablets te lanceren. In de database van de Euraziatische Economische Commissie (EEC) zijn maar liefst zeven nieuwe iPads gespot. Twee mogelijke kandidaten zijn de iPad Mini 5 en iPad (2019).

De tabletmarkt ligt op zijn gat, maar Apple blijft stug nieuwe iPads op de markt brengen. Afgelopen jaar waren dat de zesde generatie iPad, ook wel de iPad (2018) genoemd, en diverse modellen van de iPad Pro. Ook voor komend jaar heeft het Amerikaanse techbedrijf ambitieuze plannen. Tenminste, als we de EEC mogen geloven, een instantie die de vrijhandel tussen Europa, Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan faciliteert. MySmartPrice stuitte op maar liefst zeven nieuwe modellen in de database van de instantie. Ze luisteren naar de namen A2123, A2124, A2126, A2153, A2154, A2133 en A2152.

‘Zeven nieuwe iPads’

Over de iPads zelf is jammer genoeg niets bekend. We weten dus niet wat voor power er onder de motorkap schuil gaat. Apple kennende zullen het incrementele upgrades zijn ten opzichte van hun voorgangers.

Als we een gokje mogen wagen en onze vermoedens uitspreken, gaat het waarschijnlijk om diverse uitvoeringen van de iPad Mini 5 en de zevende generatie iPad, ook wel beter bekend als de iPad (2019). De afgelopen weken hebben we meer dan eens geruchten voorbij horen komen over beide tablets. De eerste iPad Mini verscheen in 2012, de laatste (de iPad Mini 4) zagen we in 2015. Sindsdien heeft Apple geen Mini-tablets meer op de markt gebracht. Mogelijk komt daar op korte termijn verandering in.

Als we de iPad (2018) als uitgangspunt nemen, verwachten we dat Apple de iPad (2019) in het eerste kwartaal van het jaar presenteert. Het gerucht gaat dat deze editie in een nieuw jasje is gestoken. Een Super Retina HD display of OLED-scherm is nog een stapje te ver, maar het beeldscherm is naar verluidt groter dan zijn voorgangers. De afmetingen daarentegen zijn gelijk gebleven. Om toch een groter scherm kwijt te kunnen verkleint Apple mogelijk de schermranden of bezels. Naar verwachting krijgt de iPad (2019) een 10,5 of 11 inch groot scherm. Naar alle waarschijnlijkheid neemt Apple afscheid van Touch ID. Mogelijk krijgt de tablet daarvoor in de plaats Face ID, een feature die we sinds 2017 in de iPhones en de meest recente iPad Pro’s van de fabrikant zien.

Dat is alles wat we op dit moment over de iPads kunnen zeggen. Zodra we meer horen vanuit het geruchtencircuit brengen we jullie daar direct van op de hoogte. Houd TabletGuide.nl dus in de gaten voor het laatste tabletnieuws.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer