Samsung Galaxy View 2 in de maak

0

Samsung staat op het punt om een kolossale tablet uit de doeken te doen. Waarschijnlijk gaat het om de Samsung Galaxy View 2. Alles wat we tot nu toe over deze reusachtige tablet weten vind je hier op TabletGuide.nl.

Voor de eerste generatie Samsung Galaxy View moeten we terug naar oktober 2015. Op de IFA-beurs in Berlijn beloofde de Koreaanse tabletproducent op korte termijn meer duidelijkheid te geven over de geruchtmakende tablet. Uit gelekte foto’s bleek dat we een hele forse tablet konden verwachten. En inderdaad, het 18,4 inch grote beeldscherm was een echte eye-catcher waar je niet omheen kon. Niet voor niets omschreef Samsung de tablet als een apparaat voor de ‘ultieme mobiele kijkervaring’. In een uitgebreide blog vertelde de fabrikant met welk doel in het achterhoofd Samsung de Galaxy View had ontwikkeld.

Samsung Galaxy View 2

Dat was eind 2015, inmiddels zijn we ruim drie jaar verder. Een opvolger was lange tijd niet in beeld, tot afgelopen september. Toen dook de Samsung Galaxy View 2 op in de database van de WiFi Alliance en Bluetooth Special Interest Group (SIG). Beide instanties gaven weinig tot niets prijs over de reusachtige tablet, behalve een codenaam: SM-T927A.

Onlangs liet de Samsung Galaxy View 2 zich in het overzicht van Geekbench zien. Daaruit blijkt dat de tweede generatie net iets kleiner is dan zijn voorloper: het beeldscherm is namelijk 17,5 inch in doorsnee. Verder lezen we in de online benchmark dat hij onder de motorkap een Exynos 7885 krijgt, een octa-core processor waarvan de kloksnelheden kunnen oplopen tot 2,2 GHz.

De chipset wordt bijgestaan door 3 GB werkgeheugen. Helaas wordt de Samsung Galaxy View 2 niet afgeleverd met de nieuwste Android-versie. In plaats daarvan moeten we genoegen nemen met Android 8.1 Oreo. De benchmarkscores die de Android-tablet haalt zijn niet bepaald indrukwekkend. De single-core score komt uit op 1200 punten, de multi-core score op 3987 punten.

Beschikbaarheid

Het is onbekend wanneer Samsung de Galaxy View 2 gaat presenteren. Het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona is hiervoor een geschikt evenement, maar mogelijk organiseert de Koreaanse fabrikant haar eigen persmoment zodat de tablet alle aandacht krijgt die het verdient. Houd TabletGuide in de gaten voor de laatste ontwikkelingen omtrent de Galaxy View 2 en al het overige tabletnieuws.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer