Welke tablet heeft de beste batterij?

0

Tablets zijn erg populair; maar liefst 61% van de Nederlanders heeft een tablet. Er is veel mogelijk met een tablet. ’s Avonds lekker een filmpje kijken, muziek luisteren, de bankzaken doen of simpelweg een spelletje spelen. Bij het gebruik van een tablet is de levensduur van de batterij wel belangrijk. Niets is zo vervelend als halverwege een film de lader in het stopcontact moeten doen. Welke tablet heeft een goede batterij en hoe kun je het beste zo lang mogelijk met een batterij doen? Op deze vragen geeft dit artikel een antwoord.

De levensduur in verhouding tot de prijs

Er zijn tablets in allerlei soorten en maten te koop. Hier hangen ook weer verschillende prijskaartjes aan. Je zou zeggen dat een goedkope tablet een korte accuduur heeft, maar in de praktijk pakt dit soms toch anders uit. Verschillende tests wijzen uit dat het duurste tablet niet altijd de beste batterij heeft en andersom.

Wat zijn de tablets met de beste batterijen?

De iPad van Apple springt er bovenuit als het gaat om levensduur van de batterij. De iPad Pro 10.5 inch kan 14 uur zonder stroom (bij constant verbruik en aangesloten op de wifi). Zijn kleinere broertje van 9.7 inch houdt het bijna 13 uur vol. Aangezien deze tablet de helft goedkoper is dan de iPad Pro, is dit een zeer voordelige aanschaf.

Welke tablets doen het ook goed?

Als we kijken naar de tablets die niet de accuduur halen van een iPad, maar ook een lange levensduur hebben dan komen we uit bij de merken Huawei en Samsung. De Huawei Mediapad M3 en T3 doen het gemiddeld acht en half uur zonder lader. Opvallend hierbij is dat de Huawei Mediapad T3 7 slechts tachtig euro kost, maar dus wel zeker acht uur zonder de lader kan. De Samsung Galaxy Tab S3 en de Galaxy Tab Active 2 kunnen negen tot tien uur zonder stroom bij intensief gebruik.

Hoe kun je de accuduur verlengen?

De accu heeft natuurlijk zijn eigen levensduur, maar deze kun je ook zelf verlengen door op een bepaalde en juiste manier met het tablet om te gaan. Opladen van de accu kost geld, dus het begint met een goedkope energieleverancier. Door energie vergelijken en de beste aanbieder eruit zoeken, heb je de eerste winst al te pakken. Er zijn echter nog meer besparingstips:

1. Laat de batterij niet helemaal leeglopen, maar houd altijd nog een paar procent over, voordat je hem aan de lader legt.
2. Het is ook beter om de batterij niet helemaal vol (honderd procent) te laden. Laat hem zeker niet nog heel lang aan de lader liggen, terwijl hij al vol is.
3. Maak geen gebruik van je tablet als deze aan de lader ligt.
4. Voorkom dat je tablet oververhit raakt en leg deze bijvoorbeeld nooit op zonnige plekken.
5. Als je je tablet langere tijd niet gebruikt, schakel hem dan helemaal uit.

Reviews lezen

Voordat je een tablet koopt, is het handig om je goed te verdiepen en reviews te lezen. Op deze pagina vind je uitgebreide reviews over een groot aantal tablets. Per tablet zie je hoe deze is beoordeeld op verschillende onderdelen. Zo kun je zien hoe deze scoort op de onderdelen die jij belangrijk vindt. Ook de accuduur is in de beoordeling meegenomen.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer