‘Nokia 9 krijgt in-display vingerafdruksensor’

0

De Nokia 9 PureView belooft een vlaggenschip van formaat te worden. Als we LoveNokia.net mogen geloven krijgt het toestel een vingerafdruksensor achter het beeldscherm. De techsite heeft de hand weten te leggen op de diverse animaties van de scanner.

HMD Global is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de vloedgolf aan Nokia-telefoons die we de afgelopen twee jaar hebben gezien. Het Finse techbedrijf richt zich voornamelijk op het middensegment en de onderkant van de markt. Het aantal premium vlaggenschepen is op één hand te tellen. Het laatste high-end toestel was de Nokia 8 Sirocco. Aan de buitenkant zag hij er goed uit, maar onder de motorkap had hij de hardware van het jaar ervoor. Onvergeeflijk als je met de grote jongens wil concurreren in deze prijsklasse.

Nieuwe vingerafdrukscanner

Met de Nokia 9 PureView krijgt HMD Global een herkansing om dezelfde fout niet nog een keer te maken. Volgens de laatste berichten belooft het een uniek toestel te worden. Zo heeft hij aan de achterkant maar liefst vijf camera’s. Ook hebben we geruchten gehoord over een 5,99 inch groot OLED-display, Qualcomm Snapdragon 845, 6 GB werkgeheugen en tot wel 128 GB aan intern geheugen. Qua rekenkracht komen we straks dus niets tekort. Ook draait hij standaard op Android Pie en is de accu draadloos op te laden.

Vandaag horen we dat de Nokia 9 PureView een nieuwe generatie vingerafdrukscanner krijgt. Bij de meeste moderne telefoons vinden we deze aan de achterkant, of in de aan/uitknop. Een enkeling verschuilt hem onder het beeldscherm, zoals de OnePlus 6T en Huawei Mate 20 Pro. Het ziet er naar uit dat HMD Global hetzelfde gaat doen met de Nokia 9 PureView.

LoveNokia.net heeft de settings.apk ontleed en is op diverse afbeeldingen en animaties van de in-display vingerafdruksensor gestuit. Dat laat dus niets aan de verbeelding over. De sensor bevindt zich net onder het midden van het scherm en is met je duim te bedienen om je toestel te ontgrendelen. De techsite heeft de onderstaande video’s van de vingerafdrukanimatie online gezet.

Welke is jullie favoriete animatie?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer