‘Ook Lenovo werkt aan opvouwbare tablet’

0

Lenovo heeft grootse plannen voor komend jaar. In de database de United States Patent Trade Office (USPTO) is een patentaanvraag opgedoken van Lenovo waarin een tablet met een opvouwbaar scherm wordt beschreven. Details over een eventuele release ontbreken.

De opvouwbare tablet of smartphone lijkt dé trend van 2019 te gaan worden. Eind vorig jaar toonden Royole en Samsung hun eerste producten met buigbare schermen, respectievelijk de Royole FlexPai en Samsung Galaxy F met Infinity Flex display. Het gerucht gaat dat ook LG, Microsoft, Oppo en Xiaomi aan een opvouwbare tablet of smartphone werken en deze in de loop van het jaar uit de doeken willen doen.

Lenovo

Voor het eerst zien we een patent voorbijkomen van Lenovo. Daaruit blijkt dat het Chinese techbedrijf mogelijk dezelfde plannen heeft. In de schets zien we een apparaat met een beeldscherm en toetsenbord in één. In het midden bevindt zich een groot vlak dat als denkbeeldige vouwrand fungeert. Hiermee klap je het scherm naar binnen. Gezien de grootte is het grote vlak in het midden waarschijnlijk ook beeldscherm.

Met een beetje fantasie heeft het ontwerp van Lenovo wel iets weg van de Surface Book van Microsoft. Deze convertible heeft tussen het beeldscherm en het toetsenbord een speciale scharnier waarmee je het scherm naar binnen vouwt. Door het ontwerp van de scharnier is het niet mogelijk dat het scherm plat op het toetsenbord rust. Dat is bij de opvouwbare tablet die Lenovo voor ogen heeft eveneens niet het geval. In beide gevallen zien we een kloof tussen het scherm en het keyboard. Dit heeft Lenovo bewust gedaan: naar eigen zeggen is het hierdoor makkelijker om de tablet overal mee naartoe te nemen.

In de samenvatting van het patent valt te lezen hoe Lenovo de componenten denkt te integreren. Daarin staat het volgende:

“A device can include a folding case that includes a fold region that defines a first portion and a second portion of the folding case; a housing disposed on the first portion of the folding case where the housing includes a processor, memory operatively coupled to the processor, and a keyboard operatively coupled to the processor; and a flexible display operatively coupled to the processor and disposed in part on the first portion of the folding case and disposed in part on the second portion of the folding case.”

De patentaanvraag werd in juni 2017 ingediend en is afgelopen week goedgekeurd door het Amerikaanse patent- en octrooibureau USPTO. Niets houdt Lenovo nu nog tegen om later dit jaar de eerste opvouwbare tablet van het bedrijf te lanceren.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer