Apple geeft opnieuw uitleg over ontwerp iPad Pro

1

Apple heeft een nieuwe supportpagina online gezet waarin de fabrikant meer tekst en uitleg geeft over de behuizing van de iPad Pro. Daarin schrijft het bedrijf in detail hoe het nieuwe ontwerp van de tablets is gemaakt, maar ook dat ze hierdoor “aan nog strengere normen voor rechtheid” voldoen dan hun voorgangers.

Wie het laatste tabletnieuws volgt zal het niet ontgaan zijn dat Apple een hoop kritiek heeft gekregen op het design van de laatste iPad Pro’s. Velen klaagden steen en been dat de behuizing van hun tablet gebogen was. Bij sommigen was dit out-of-the-box, bij anderen duurden het enkele dagen tot enkele weken voordat de kromming zichtbaar was. Apple reageerde op de commotie door te zeggen dat de vormgeving geen invloed heeft op het functioneren van de tablet en dat hij de hoge kwaliteitseisen van Apple overtreft.

‘Strengere normen’

Om de kou uit de lucht te halen heeft Apple speciaal voor deze kwestie een nieuwe supportpagina online gezet. Vanzelfsprekend prijst de fabrikant de derde generatie iPad Pro tablets, omdat ze uitgerust zijn met Face ID en een Liquid Retina HD display -Apple’s benaming voor een OLED-scherm- en de naadloze integratie met de Smart Keyboard Folio en Apple Pencil.

Apple staat tevens stil bij het proces van de totstandkoming van de nieuwe behuizing, die naar eigen zeggen sterker, lichter en duurzamer is dan zijn voorgangers. In plaats van afgeronde randen hebben de nieuwe iPad Pro’s een rechthoekig ontwerp, dat ons aan het sandwich design van vroeger doet denken. In een notendop zegt Apple dat het een nieuw co-injectieproces heeft gebruikt om de plastic afscheidingen in de zijkanten van de metalen behuizing te maken. Door beide materialen te combineren kan het tijdens het afkoelingsproces gebeuren dat de behuizing over de lengte enigszins kromt. Dat heeft echter geen impact op de bouwkwaliteit van de tablet.

“Cellular-modellen van de iPad Pro zijn nu voorzien van LTE van Gigabitklasse met ondersteuning voor meer mobiele banden dan welke andere tablet dan ook. Om optimale mobiele prestaties te kunnen leveren, zijn er verticale strookjes of “afscheidingen” in de zijkanten van de iPad aangebracht zodat bepaalde delen van de behuizing als mobiele antennes kunnen functioneren. Dit is de eerste keer dat deze strookjes op een iPad zijn aangebracht met een proces dat “co-injectiegieten” wordt genoemd. Tijdens dit proces wordt plastic op een hoge temperatuur in de nauwkeurig uitgefreesde kanalen in de aluminium behuizing gespoten waarna het plastic zich hecht aan de microporiën in het oppervlak van het aluminium. Nadat het plastic is afgekoeld, wordt de hele behuizing afgewerkt met een computergestuurde precisiemachine, waardoor het plastic en het aluminium naadloos worden samengevoegd tot één sterke behuizing.

 Deze precisietechnieken en een nauwgezet inspectieproces zorgen ervoor dat deze nieuwe iPad Pro-modellen voldoen aan nog strengere normen voor rechtheid dan eerdere generaties. Volgens deze norm voor rechtheid mag een zijde over de hele lengte een afwijking van maximaal 400 microns vertonen. Dat is minder dan de dikte van vier vellen papier. Door de nieuwe rechte randen en de aanwezigheid van de antenne-afscheidingen zijn kleine afwijkingen in de rechtheid makkelijker zichtbaar vanuit bepaalde kijkhoeken. Deze afwijkingen zijn tijdens normaal gebruik niet zichtbaar. Deze kleine variaties hebben geen invloed op de sterkte van de behuizing of de werking van het product en blijven onveranderd bij normaal gebruik.”

Contact

Ben je niet tevreden over de uitleg van Apple en meen je dat er iets mis is met jouw tablet? Dan moedigt Apple klanten aan om contact op te nemen met de klantenservice. Je hebt sowieso één jaar recht op garantie die is ontstaan door materiaal- of fabricagefouten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer